בתשובה לאמ, 06/08/13 15:29
הנה זה בא 629716
אאז"נ הנוסחא להמבורגר מנצח היא 50% בשר 50% שומן, וכך הבשר מיטגן בתוך ההמבורגר.
מאז שקניתי המבורגר לא תעשייתי במעדנייה וטיגנתי אותו על מחבת ומעט שמן וקיבלתי הרבה יותר שמן מבשר בסוף התהליך אני נמנע מהמאכל הנוטף, כמו שזה נראה כבר עדיף שאוורמה
הנה זה בא 629747
נראה לי שבהמבורגר יש פחות מ 50 אחוז בשר, מלבד שומן יש גם רקמות בעלות ערך תזונתי נמוך כגון עור מעיים וכדומה.
(יש גם תבלינים שהם חשובים לטעם אבל לא בעלי משקל רב.)

לגבי שומן, זה עיקר הטעם בהמבורגר. מי שלא אוהב שומן גם לא ישתגע על המבורגר מכל סוג.

שווארמה טעים לי יותר אבל יותר יקר ומסובך להכנה (מבחינתי לפחות), לכן אני מעדיף המבורגר עם כל המגרעות שלו.

ראיתי לפני מספר ימים גריל ביתי לשוורמה. המחיר 1200 שקל. הגריל קצת יקר אבל ניסבל אם הייתי יכול לקנות בשר ולשים אותו על הגריל מייד (בלי להכין את הבשר בעבודה ממושכת לפני הצליה). שאלתי את מוכר הגריל איפה אפשר להשיג בשר מוכן לצליה ? אמר לא יודע, כאן קצת התייאשתי. עדיין יתכן שאבדוק בשוק אם יש בשר מוכן לצליה ללא עבודה.
הנה זה בא 629807
נראה לי שאתה מגזים. גיגול של 'המבורגר מתכון' מביא אותך למספר מתכונים, חלקם מתהדרים בהיותם של מסעדות ידועות, ועל פיהם אחוז השומן המקסימלי שפגשתי הוא 30%, השאר נראה פחות. ואגב, כשאתה עובד לפי מתכון ולא קונה מוצר מעובד שמישהו אחר מכין, אתה כמובן יכול לשלוט יותר טוב בכמות השומן.
אני די בטוח שאם תקנה חצי קילו אנטריקוט ותעשה ממנו המבורגר בבית, תקבל קציצה ראויה למדי, שיש בה מן הסתם כ-‏20 אחוזי שומן גג.
הנה זה בא 629816
אתם לא מעודכנים בחדשות לפיהן שומן רווי כבר אינו אויב הציבור?

(סיכום והסברים להמונים ב: http://www.webmd.com/heart-disease/news/20140320/die...)

דגדגן: סטייק טוב מטוגן בחמאה עם כוס יין אדום בצד, ואתם מסודרים.
הנה זה בא 629817
אפשר כבר להסיר את המסכה מהפנים.
הנה זה בא 629818
אז מה אתה רוצה ממני, אני כבר מזמן יודע‏1 שהוא אינו אויב הציבור.

1 טוב, לא ידיעה מהסוג המדעי המוכח. ברמה האישית שינויי התזונה שהועילו לי באופן מאד משמעותי ומדיד (לפחות בתקופה בה הצלחתי לעמוד בהם) לא כללו כלל הגבלה על שומנים מן החי. זה אמנם כלל הורדת מוצרי חלב - מה שעל הדרך מוריד גבינות וחמאה - אבל לא הגביל כלל צריכת בשר וביצים, עד לכמות של ביצה ביום.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים