בתשובה לאמ, 12/05/14 22:26
חלב 632750
יש לא מעט טענות באינטרנט לגבי Insulin-like_growth_factor_1 [Wikipedia] (או בקיצור: IGF-1). הבעיה הבסיסית עם התאוריה הזו היא שמדובר על חלבון. לכן הוא לא נספג בשלמותו מהמזון אלא מפורק לחומצות אמינו. הגוף מרכיב אותו בעצמו.

מעבר לכך, אנא ספק טענה קונקרטית.
חלב 632758
למה אתה מבקש ממני שאספק טענה קונקרטית ?

אני לא אומר שהטענה על השפעת הורמונים שמוכללים במזון תעשייתי נכונה או לא, אני רק אומר שהטענה שווה עיון (= שווה בדיקה) למי שזה מקצועו או למי שזה מעניין אותו ומסוגל לבדוק בדיקה כלשהיא. אני עצמי לא מסוגל לבדוק , נראה לי שזה סיפור מסובך ורק ביולוג בתחום יכול לבדוק.

לפי מה שהבנתי , הלינק שהבאת מתאר טענה על השפעות לא רצויות של הכנסה לגוף האדם של חומר מהסוג "הורמון גדילה" או הורמון דומה לו (מסומנים בהתאמה igf1 וכן igf-1 ). לא רואה מה הקשר של הלינק הזה לחלב או מזון אחר שמיוצר בשיטות תעשייתיות. כן רואה קשר לטענה "צריכת הורמון דרך מזון בכמות גדולה יכולה להזיק (הסיבה לנזק: מפעילה מערכת ביולוגית אצל צורך המזון באופן שגורם נזק)". מאידך, שוב, אין לי יכולת להעריך מה המשמעות הפרקטית של הטענות בוויקיפדיה בערך שהבאת: אולי הטענות נכונות, אולי לא נכונות, אולי נכונות כאשר מדובר בצריכת הורמונים בכמות גדולה ולא נכונות כאשר הצריכה היא בכמות מזערית.
חלב 632760
נראה לי שגם הטענה שהאפרסק מסרטן שווה עיון.
חלב 632763
א-בל ה-כי מצחיק זה להגיד כרובית!

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים