בתשובה לצפריר כהן, 08/01/15 8:27
עבודות פרך (ונכבה) עכשיו! 648820
אסירים שעובדים בכלא עושים זאת מרצונם החופשי, אם הם לא רוצים לעבוד הם לא חייבים. עבודת פרך היא מן הסתם בכפייה, ואני לא בטוח איך ניתן לכפות אותה בלי להשתמש באלימות (כשלצורך העניין כבילה, כליאה בצינוק, הרעבה, חשיפה לקור, מניעת שינה ושאר עינויים שלא כוללים מכות הם אלימות לכל דבר).
אני מניח שאם פוסלים ענישה פיזית, אז עבודת פרך נפסלת גם כן.
הדרך היחידה שאולי אפשרית היא קביעה שיום עבודת פרך שקול ליומיים כליאה ללא עבודת פרך, אבל זה עדיין לא יהיה רלוונטי למאסר עולם.
עבודות פרך (ונכבה) עכשיו! 648822
מספיק צינוק
עבודות פרך (ונכבה) עכשיו! 648827
ענישה פיזית וענישה פסיכולוגית, מן הבחינה הזו, הן הינו כך.
עבודות פרך (ונכבה) עכשיו! 648831
אלע"ד, אבל בחוק העונשין נאמר במפורש "אסיר יהא חייב בעבודה לפי פקודת בתי הסוהר".

בפקודת בתי הסוהר: "אסיר שעשה אחד מאלה עבר עבירת בית סוהר... סירב לעבוד, או התעצל, זלזל או התרשל בעבודתו".
עבודות פרך (ונכבה) עכשיו! 648835
לדעתי מדובר בעבודות במסגרת תחזוקת הכלא (מטבח, ניקיון וכו').

למיטב ידיעתי, ישנם בתי מלאכה ומפעלים בתוך בתי הסוהר בישראל והאסירים שעובדים בהם מקבלים משכורת על עבודתם (מן הסתם משכורת נמוכה, אולי פחות משכר מינימום?).
עבודות פרך (ונכבה) עכשיו! 648842
לדעתי סוג העבודה לא משנה.

הם אכן מקבלים פחות משכר מינימום.
עבודות פרך (ונכבה) עכשיו! 648846
את זה לא ידעתי. ומה דינו של אסיר כזה?
עבודות פרך (ונכבה) עכשיו! 648872
הכנס לקישור, ותראה:
עונשין ועבירת בית סוהר

58. (א) קצין שיפוט שהרשיע אסיר בעבירת בית סוהר יהיה רשאי להטיל עליו עונשים אלה, כולם או מקצתם:

(1) אתראה;

(2) אזהרה חמורה;

(3) קנס בסכום שלא יעלה על הסכום שיקבע השר בצו, בהסכמת שר המשפטים ובאישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת;

(4) בידוד לתקופה שלא תעלה על ארבעה עשר ימים, ובלבד שתקופת בידוד לא תהא רצופה יותר משבעה ימים והפסקה של שבעה ימים תהיה בינה לבין המשכה;

(5) הפחתת ימי שחרור לתקופה שלא תעלה על עשרים ואחד ימים; לענין זה, "שחרור" – כמשמעותו בסעיף 49 לחוק העונשין, תשל"ז-‏1977, לרבות רשיון חופש כמשמעותו בסעיף 28.

(ב) קצין שיפוט שהטיל על אסיר עונש בידוד או עונש הפחתת ימי שחרור יהיה רשאי לצוות בפסק כי העונש, כולו או מקצתו, יהיה על תנאי, ויהיה תלוי ועומד לתקופה שנקבעה בפסק, ובלבד שלא תעלה על שנה מיום הפסק; אסיר שנידון לעונש על תנאי כאמור, לא ישא את עונשו אלא אם כן עבר, תוך התקופה שנקבעה בפסק, עבירה זהה או דומה לעבירה שעליה נשפט או כל עבירת בית סוהר אחרת – אם קבע זאת קצין השיפוט בפסק שבו הוטל עליו העונש על תנאי, והורשע בשל כך.

(ג) על אף האמור בסעיף קטן (א) –

(1) עונש הפחתת ימי שחרור יהיה מוסמך להטיל רק מנהל בית הסוהר, באישור הנציב;

(2) עונש בידוד לתקופה שמעל לשבעה ימים ועונש קנס מעל מחצית הסכום שנקבע בצו כאמור בסעיף קטן (א)(3), יהיה מוסמך להטיל רק מנהל בית הסוהר או סגנו.

(ד) הוטל על אסיר עונש קנס, בידוד או הפחתת ימי שחרור, רשאי הנציב או סוהר בכיר שהנציב הסמיכו לכך, אם ראה טעם מיוחד המצדיק לעשות כן, לבטל את העונש או להקל בו על ידי הפחתתו או החלפתו בעונש קל ממנו.

חיוב בפיצויים

59. (א) קצין שיפוט שהרשיע אסיר בעבירת בית סוהר, יוכל לחייבו, בנוסף לכל עונש, בתשלום פיצויים לשירות על נזק שנגרם עקב העבירה, ובלבד שלא יחייבו בתשלום פיצויים בסכום העולה על הסכום שיקבע השר בצו, בהסכמת שר המשפטים ובאישור ועדת הפנים ואיכות הסביבה של הכנסת.

(ב) חוייב אסיר בתשלום פיצויים כאמור בסעיף קטן (א), רשאי הנציב או סוהר בכיר שהנציב הסמיכו לכך, אם ראה טעם מיוחד המצדיק לעשות כן, לבטל את החיוב או להפחיתו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים