בתשובה לירון, 01/02/15 19:15
חחחח..טוקבק 650192
בוא נניח שהשמאל היה מכנה את רשימתו "מחנה התומכים בשתי מדינות" והימין היה מכנה אותה "מחנה התומכים במדינה דו-לאומית". זה היה הגון יותר בעיניך?

גם מבחינת הימין איראן לא קיימת. לא תמצא לה שום אזכור בתעמולה של הימין (בין היתר כיוון שגם לימין אין מושג ירוק מה לעשות בקשר אליה, מאז קיפל ראש הממשלה את הזנב בנאום הפצצה המצוירת המפורסם). עיקר מערכת הבחירות של הימין מבוססת על שנאה וגידופים ודמוניזציה (יוסי יונה חמאסניק!) לא פחות משל הימין. בשני הצדדים ובכל המפלגות אף אחד כולל אף אחד לא מציג תכנית מעשית כלשהי לטיפול באיזושהי בעיה מרכזית של המדינה שאפשר לדון ולהתווכח עליה, ולא מסביר למה הוא טוב. שני הצדדים, וגם מפלגות המרכז, עסוקים בעיקר בלהסביר למה יריביהם גרועים - ואולי עדיף ככה, כי לפחות במקרה הזה הם אומרים משהו שהם כנראה מאמינים בו. מי יודע, אולי עכשיו, כשסוף סוף נגמר החיפוש אחרי סלבריטיז שיהיו מוכנים להיות חברי כנסת תתחיל כאן מתישהו גם מערכת בחירות.
חחחח..טוקבק 650195
לא ההצעה שלך לא הגונה יותר, אלא פחות הגונה. לדעתי פתרון שתי המדינות יוצר קיום משותף של מדינה ישראלית חזקה ועשירה ומדינה פלסטינית מוחלשת, כשהן מהוות למעשה יחידה כלכלית ומנהלתית אחת. לדעתי ההתפתחות הבלתי נמנעת תהיה לדמוקרטיזציה ושיוויון זכויות בין שתי המדינות, ולכן פתרון כזה הוא בהכרח שלב ביניים לקראת הקמת מדינה דו-לאומית.

אם תתבונן בעמדות ''המחנה הציוני'' ביחס לחוק הלאום, ובאופן כללי למשקל שהם מיחסים ל''דמוקטיה'' לעומת הזהות היהודית של המדינה, אתה יכול לנחש מה יהיו עמדותיהם בעתיד ביחס להתפתחות כזאת.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים