בתשובה ליוסי, 18/02/15 10:21
651138
אתה תופס אותי במילה, איך מתגבשות נורמות חברתיות ותרבותיות כאלה או אחרות זה מן הסם תהליך מורכב מאד שלא 'מוכתב מלמעלה' ולא לכך כיוונתי, אלא יותר לתוצאה הסופית.

__

לתת למשפחה וחברים זו לא חוכמה, זה עדיין בקרבה מספיק גדולה שאתה מגדיר אותה כחלק מ'עצמך' בהרחבה מסוימת. זה שונה מאד ממה שאתה מוכן לתת (או למכור בזול) לאנשים זרים לחלוטין - שזה כל הענין במכירת-חצר.
ואני לא מנסה להשמיץ, אלא רק להצביע על פערים בין החברות. אני האחרון שתוכל להאשים אותו בהפצת התפיסה ש'באמריקה הכל נפלא ופה הכל גרוע'. אם הייתי חושב ככה הייתי נשאר שם.

אולי יש לך הסבר טוב יותר לכך שבארץ המוסד הזה לא מקובל, אתה מוזמן להעלות אותו.
651139
*מן הסתם*. כן, טעות הקלדה משעשעת למדי.
651169
"אולי יש לך הסבר טוב יותר לכך שבארץ המוסד הזה לא מקובל"
קודם כל צריך לברר אם האנומליה היא בארץ או בארה"ב. מה קורה בארצות מערביות אחרות?
651171
מה באמת?
651180
אני משער שזה קיים הרבה פחות בארצות מערביות אחרות. ראשית, ברוב המדינות המערביות רוב האנשים (גם מהמעמד הבינוני-גבוה) לא מתגוררים בבתים עם חצר נרחבת כפי שמקובל בפרברים האמריקאיים; אם אתה נאלץ להסתפק במכירה מהבגאז' של האוטו שלך באמצע הרחוב אתה יכול למכור הרבה פחות מאשר אם אתה יכול לפרוש תערוכה שלמה על דשא רחב ולעשות מזה הפנינג. שנית, ארה"ב היא ארץ השפע - מצרים במחירים זולים, בתים גדולים, מרתפים וגראז'ים שבהם נצבים הרבה דברים חסרי שימוש. האירופים או היפנים קונים יותר ביוקר ויכולים לצבור הרבה פחות עד לנקודה שבה אין איפה לשים כלום, ולכן לא מגיעים למצב של Yard Sale.
651372
לפי הטבלה שכאן, ברוב מדינות אירופה לא מקובל לערוך יארד-סייל / גראז'-סייל (כלומר מכירה בגבולות הבית של המוכר), אבל כמעט בכולן מקובלים שווקי פשפשים או ה-Car-Boot Sales שאיזי הזכיר.
651373
מספיק להציץ באתרי מכירות יד שניה, כדי להבין למה השוק כאן לא פורח. ישראלים מנסים למכור זה לזה מוצרי יד שניה במחירים גבוהים (בשיטת הבזאר התורכי). לפעמים במחירים התחלתיים שמתקרבים לקניית מוצר חדש בחנות (מינוס אחוזים בודדים).
651381
זה מה שניסיתי לטעון קודם.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים