בתשובה לג'וד, 09/03/15 12:50
טל חייקין עושה סדר 651683
מספר שלוש בעולם בפרסומים בליפידולוגיה.

לטענתו, לטבעונים וצמחונים שאינם סובלים מהפרעות אכילה נוספות ומשקל גופם בתחום הנורמלי, יש רמות גבוהות מאד של סטרולים ממקורות צמחיים וחוסר איזון בין אומגה 6 ו 3 במידה משמעותית סטטיסטית לעומת אוכלי-כל בתחום משקל נורמלי.
טל חייקין עושה סדר 651687
למה שיהיה לטבעונים חוסר איזון בין אומגה 6 ל-‏3, על מה הוא מסתמך?
למה כוונתו באיזון, מהו האיזון האופטימלי?
האם הוא יעץ לך להוריד את כמות האומגה 6, ובאיזה דרך?
האם הוא יעץ לך לקחת תוסף שמן דגים?
האם הוא יעץ לך להוריד מזון מהחי באופן כללי?
ואם אפשר לשאול, אם אתה מוכן לספר, מה הבעיה שבגללה הגעת אליו? והאם ניסית טבעונות, טבעונות דלת שומן או לחילופין טבעונות דלת פחמימות.

המחקרים האפידמיולוגיים הראו (ואחר כך סתרו) הגנה מפני תחלואת לב ומוות אצל אוכלי דגים, והניחו שאומגה 3 היא הסיבה. (זה לא הוכח קלינית, בכל אופן לא ראיתי דבר כזה, רק אפידמיולוגית שזה חלש)
אבל טבעונים או אנשים שאוכלים בעיקר מהצומח, גם הם ניחנים בהגנה מפני תחלואת לב ומוות, בלי לאכול דגים. אז איך משווים?

לא שמעתי על סיפור הסטרולים, אלמד אותו בקרוב.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים