בתשובה לשוטה הכפר הגלובלי, 31/03/15 9:43
עיבוד לשוני 652981
אני עוד מחפש את הנוכל המקורי שגרם לכל העולם (כמעט) להאמין שקטשופ הוא רוטב עגבניות. בערך כמו ההוא (טוב, בסקאלה אחרת) שלימד אותנו שהנוזל הדביק והמתוק בבקבוקים של ויטה(/תלמה/אסם) הוא מייפל.
עיבוד לשוני 652985
תגובתך הריצה אותי למקרר כדי לבדוק את תכולת העגבניות בקטשופ היינץ. ובכן 61% הם רכז עגבניות והשאר: חומץ, סוכר, מלח, תבלינים וירקות (מכיל סלרי!).
אכן, ספק רוטב עגבניות. 40% של "אחרים" הופך את הקטשופ ליצור אחר.
עיבוד לשוני 653027
אני תוהה כמה מהתכולה הם מים (שהם לא מציינים). אם 39% היו חומץ, סוכר, מלח ותבלינים אין מצב שזה היה אכיל.
עיבוד לשוני 653046
אכן. אגב, אין לי נתונים לגבי הקטשופ של אוסם, לטעמי הוא מתוק מדי, אבל כאמור אין ממילא מפרט מספיק ברור.
עיבוד לשוני 653047
טוב, לומר על קטשופ שהוא מתוק מדי זה כמו לומר על פלפל שחור שהוא חריף מדי. בקטשופ יש יותר סוכר מאשר במילקי.
עיבוד לשוני 653050
נתון מפתיע. אני אוהבת מילקי ואין הוא מתוק מדי לטעמי. כנראה מדובר בסובייקטיביות של הטעם או אולי מדובר בציפייה לגבי מידת המתיקות המשפיעה על הסוביקטיביות של הטעם :).
עיבוד לשוני 652986
מה ההבדל (לעניינינו) בין סירופ ויטה לסירופ מעץ האדר? לפי ויקי, הסירופ מהעץ הוא מכיל בערך 60% סוכר, בעיקר סוכרוז. הסירופ של ויטה לא דורש התעללות בעצים (במקום זה יש התעללות בקנים).
עיבוד לשוני 652987
(מי ששואל דבר כזה, כנראה שעניינו ועננייני אינם חיים באותה עיר, וודאי שלא אוכלים מאותו מסטינג).
עיבוד לשוני 652989
לא התייחסתי לטעם. התייחסתי לערך התזונתי. אני מקווה שלא נזל לך סירופ לתוך המסטינג.
עיבוד לשוני 652991
כן, אני מסכים שבמטריקה התזונתית המרחק בין קטשופ לרוטב עגבניות גדול הרבה יותר מאשר בין מייפל לסירופ סוכר עם צבע מאכל חום. במובן הזה הדוגמה הזאת היתה לא מוצלחת.
עיבוד לשוני 652995
אבל כתבת מפורשות "בסקאלה אחרת"!
עיבוד לשוני 652998
נו, קיויתי שככה כולם יתיחסו לזה. ימי שלישי אינם הימים שבהם תקוותי מתגשמות, לאחרונה.
מתוק לו מתוק לו, ולו רק בגלל, כימיקל שעשו במפעל 653031
יום אחד יצא לי לטעום זה לצד זה סירופ מייפל אמיתי ואת התחליף של תלמה. גיליתי למרבה הזעזוע שהמלאכותי יותר טעים לי, ואם לפרט, הטעם שלו יותר מורכב ועשיר‏1. ברור שלבית אני ממשיך לקנות את האמיתי, אבל אני לא ממש יכול להצדיק את זה - כנראה שאני חסיד די שוטה של "דת הטבעי" שעליה מדבר המאמר שבפתיחת הפתיל. נסו גם אתם לטעום השוואתית, אם יש לכם אומץ.

1 צריך לסייג: יש כמה סוגים של סירופ מייפל אמיתי, שמשתנים באיזון בין מורכבות לבין קלילות. דווקא הקלילים והבהירים נחשבים יותר, נדמה לי, ונדמה לי גם שאת אלו בעיקר משווקים בארץ. אבל אני לא זוכר איזה היה בטעימה ההשוואתית.
מתוק לו מתוק לו, ולו רק בגלל, כימיקל שעשו במפעל 653033
לי קרה דבר דומה עם תמצית וניל אמיתית לעומת מלאכותית.
מתוק לו מתוק לו, ולו רק בגלל, כימיקל שעשו במפעל 653041
מה אני אגיד לך, גם אני חושב שממרח השוקולד של השחר, בתור פיתה או בסנדוויץ' מצה - רלוונטי לימים אלה - טעמו נפלא.
עדיין כשאני רוצה לחם עם שוקולד, אני בדרך כלל ממיס במיקרו קובית שוקולד 85% על לחם, וגם זה נהדר‏1. והעניינים האלה גם כמובן משתנים עם ההרגל והזמן.
למשל, אחרי שהתרגלתי לשוקולד כזה, הטעם של שוקולד פרה נראה לי יותר כמו טעם של סוכר ופחות כטעם של שוקולד.

1 בין השאר כי מראש אני לא מחזיק ממרח השחר בבית, כדי לא לשים מכשול לפני עיוור.
עיבוד לשוני 653037
בעיקר בהתחשב בעובדה שפירוש המילה קטשופ הוא מיץ סולומון...
עיבוד לשוני 653040
(מה זה סולומון?)
עיבוד לשוני 653053
(לא מה זה, מי זה)
עיבוד לשוני 653056
(נו?)
עיבוד לשוני 653058
עיבוד לשוני 653057
(סלמון - אלתית - עם כמה ווים מיותרים)
עיבוד לשוני 653059
תגובה 646212

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים