בתשובה להפונז, 31/03/15 10:27
עיבוד לשוני 652983
אני לא מכיר את יצרני הטחינה הישראליים והייתי מנחש שרובם קטנים מכדי להיות מתוחכמים במיוחד, אבל לדוגמא, חמאת בוטנים SKIPPY שהיא האנלוגיה לטחינה "תעשייתית" מיוצרת על ידי הפרדת שמן הבוטנים משאר המוצקים והחלפתו בשמן דקלים. 52 אחוז שומן רווי במקום 14.

בכל מקרה, פיתה עם חומוס וטחינה יש בה יותר קלוריות, יותר פחמימות פשוטות ואולי אפילו לא פחות שומן מבכריך הדג המדובר.
למה לריב כשאפשר להתאחד? 652984
אני הייתי שם את הדג הנחמד הזה, שוחה במיציו, בתוך פיתה שנחרכה קלות והוכתה בתדהמה, עם טחינה ערבית משכם ועגבניות שנצרבו באור החמה וספגו את אדמת הגליל לתוכן, ואחרי שהם התמזגו לסימפוניה עשירה של טעמים, מוכר אותה ב-‏35 שקל ונהנה מהחיים.

לצורך הגילוי הנאות אני מצהיר כאן שאני גם הייתי קונה את הדג בפיתה הזה ב-‏35 שקל ונהנה מהחיים לא פחות.
למה לריב כשאפשר להתאחד? 652990
כך הייתי עושה גם אני במקומותיכם. לעת עתה אני משכים קום וסר לשוק הדגים, היכן שאני רוכש גינדרה מגונדרת. אחר כך אני עובר אצל מאסומוטו-סאן שמוכר לי את שיירי תסיסת הסאקה שלו ואותם אני מערבב עם מיסו לבן עד לקבלת בוץ בצבע תינוקות שלא נשזפו בשמש היוקדת של ערבות הנגב. הגינדרה נקברת קבורת חמור בתוך הבוץ ואחרי כשבוע, כאילו הייתה דמות מסרט זומבים זול, היא מגיחה, נצלית ונחרכת בלהביור.

למה לריב כשאפשר להתאחד? 652992
שאפו! אהבתי את החיפוש בגוגל בקאנג'י.
למה לריב כשאפשר להתאחד? 653011
אני יודע כבר כמעט את כל אלו שצריך כדי לקרוא עיתון ...

... אבל מי בכלל רוצה לקרוא עיתונים יפניים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים