בתשובה לאייל סתם, 27/07/15 9:06
ההסכם עם איראן - היכן הבאג של המתנגדים לו? (מחשבות סותרות) 660786
לפי מה שמספרים לנו על איראן האוכלוסייה שם, בשונה מהמדינות הערביות של המזרח התיכון, לא תומכת במשטר האיסלאמי, יש שם רבים שמאזינים לקול ישראל בפרסית, ודווקא שם, אני מאמין, יכולה לקום דמוקרטיה אמיתית אם הרוב יצליח לגבור על המיעוט הקיצוני השולט. אם נתעורר יום אחד כשכל האיטולות מועפים ומשטר דמוקרטי תופש את מקומם, אני לא אהיה בין המופתעים, למרות שההסכם מרחיק אפשרות כזאת.
ופקיסטן היא מדינה רודנית עם אלמנטים תומכי אל קאידה וטליבן בתוכה. לא פלא שבן לאדן בחר להתחבא דווקא בה, והאמריקאים לא העזו לשתף את המשטר שם כשחיסלו אותו, וגם ספגו ביקורת מהמשטר על שעשו זאת. היום היא מתעסקת עם הודו, אבל אולי תנסה להרחיב את תחומי העיסוק. קשה לדעת.
ההסכם עם איראן - היכן הבאג של המתנגדים לו? (מחשבות סותרות) 660789
אשרי המאמין.
אבל אדרבא. הייתי רוצה לראות את האביב הפרסי.
ההסכם עם איראן - היכן הבאג של המתנגדים לו? (מחשבות סותרות) 660792
ה"מומחים" מתקשים לקבוע מה העם חושב במדינה קטנה דמוקרטית וליברלית כמו ישראל, אז שהם יצליחו לדעת מה חושב העם באיראן? נדמה שהדיווחים על הליברליות לכאורה, הם דיווחים מטהרן, והם שקולים לדיווח על הדעות הפוליטיות בישראל לפי הדעות בתל אביב. להאמין שבצל ההקצנה שעוברת על האיסלאם בעולם בכלל ובמזרח התיכון בפרט, דווקא איראן נעה לכיוון הליברלי, זה לדעתי חלומות באספמיה. לגביי האייתולות, יום אחד הם ייפלו, אם זה יקרה מחר או דווקא בעוד 50 שנה, להיסטוריה הפתרונים.

פקיסטן היא מדינה לא משהו, העולם מלא בכאלה, בינתיים, היא לא עויינת אותנו בצורה יוצאת דופן גם מבחינה רטורית וגם מבחינה פרקטית. וחוץ מזה, היא מדינה מסובכת, גם בעלת ברית של ארה"ב וגם עויינת אותה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים