בתשובה לדב אנשלוביץ, 05/10/15 8:09
למה דווקא כך ? 664452
אני חושב שההתמקדות בחיים עם ביוכימיה דומה לשלנו מוצדקת. לא שאין אפשרויות אחרות, אלא שאלו סבירות פחות, על אחד כמה וכמה שמדובר במצב (קיום חיים) שגם כך נדיר ביותר. באשר לנושא התרבות שאותה מחפשים, אומנם מניחים שהיא משדרת גלי רדיו, אלא שלמעשה זהו אילוץ יותר מאשר הנחה. כלומר, יתכן שישנם יצורים אינטיליגנטים המתקשרים בינהם באמצעות העברת חבילות מידע דרך חורי תולעת, או שהם מעדיפים מפגשים פנים אל פנים באמצעות טלפורטציה [ויקיפדיה] או שהם מדברים זה אל זה בפרחים, אך התקשרויות כאלו אינן נגישות לאמצעינו הטכניים ולעדיפויותינו הכלכליות.
למה דווקא כך ? 664457
נניח לרגע בצד את התרבויות שמשתמשות בחורי תולעת וטלפורטציות, מפני שאם מניחים ש"הכל יכול להיות", ואין אילוצים של חוקי הטבע כפי שהם מוכרים לנו - אין אפשרות לקיים דיון. אי אפשר לדון בבעיה שיש לה פרמטרים שאנחנו לא יודעים, וגם לא יודעים שאנחנו לא יודעים...

לדעתי הנחת עבודה סבירה לדיון בתקשורת חייזרית היא שמהירות העברת האינפורמציה אינה גדולה ממהירות האור.
___

יתכן שיש להנחה זו השלכה לפתרון פרדוקס פרמי. הנקודה היא שתרבויות חייזריות, גם אם הן מפתחות הנע חללי יעיל, אינן מתפשטות מעבר לרדיוס מסויים, מפני שהארכת זמן התקשורת יקשה על שיתוף הפעולה הפנימי שלהן. כאשר המרכזים התעשייתיים והמדעיים רחוקים מדי בזמן זה מזה ביחס לקצב ההתקדמות הטכנולוגית והמדעית, התועלת שהם יכולים להפיק זה מזה תלך ותקטן.

קיימת אפשרות של נדידה, כלומר התרבות נוטשת חלק מנחלותיה, ומישבת נחלות חדשות, תוך שמירה על רדיוס מתאים.

תרבויות מתקדמות, ישגרו כמובן משלחות‏1 חקר למרחקים גדולים הרבה מעבר לרדיוס האופייני להן, אבל לא יהיה מדובר בקולוניזציה, ההשפעה הסביבתית תהיה זניחה, או אפילו בלתי מובחנת.

1 אני מניח - מה שמובן מאליו עבורי - שמדובר בתרבות שעברה כבר את הסינגולריות הטכנולוגית שלה, וה"משלחת" היא צי של חלליות בעלות בינה מלאכותית.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים