בתשובה לצפריר כהן, 25/03/15 20:58
עיבוד לשוני 666498
היום פורסמה המלצת ארגון הבריאות העולמי להמנע מצריכה של כמויות גדולות של בשר מעובד.

מה שאני לא מבין בהמלצה הזו היא מהו בדיוק בשר מעובד? ישנן שיטות שונות של עיבוד מזון. מי מהן גורמות נזק?

לדוגמה: נראה ששימור בשר בעזרת עישון גורם לנזק. מה לגבי גבינה מעושנת? מוצרים אחרים שמשמרים בעזרת עישון? (אם כי כרגע לא זכורים לי מוצרים אחרים מלבד בשר, דגים וגבינות).

מה לגבי טכניקות שימור אחרות? האם אין טכניקות שימור בטוחות יותר (חוץ מהקפאה, שלה יש בעיות משל עצמה - עלות ונוחות)? משום מה זה נשמע לי לא הגיוני שלא היה עדיין מחקר בכיוון הזה.
עיבוד לשוני 666507
מדובר על מוצרי בשר שאתה קונה בסופר או במעדניה מוכנים לאכילה כמו נקניק, פסטרמה, נקניקיות וכן הלאה. בארצות המערב אלו מרכיבים משמעותיים בתפריט (סנדוויץ' עם האם=חמון=ז'מבון הוא אבי אבות המזון).
אני מניח שחלק מהנזק, אם לא עיקרו, נגרם מהתוספים כמו ניטריט נתרן חנקיתי [ויקיפדיה]("החומר רעיל ליונקים"). לגבינות קשות יש את החמרים המשמרים שלהן כמו אשלגן סורבט [ויקיפדיה] שגם הם לא שיא הבריאות, אבל כנראה פחות מזיקים מאלו של הנקניקים.
עיבוד לשוני 666514
אם כך, למה לא טען איגוד הבריאות העולמי שהנתרן החנקיתי הוא גורם הבעיות?
עיבוד לשוני 666523
כי את המחקרים עשו על תזונה מסוימת ולא על החומר עצמו. זה שהחומר מסרטן זה רק ניחוש שלי. נראה לי שזה ניחוש לא רע בכלל, אבל עדיין לא מדע.
עיבוד לשוני 666615
אפשר לעשן בשר אבל אי אפשר לצלות סיגריות.
עיבוד לשוני 666616
אפשר לעשן בשר ואפשר לבשר (לאותת) עם עשן.
עיבוד לשוני 666630
כותבים בעט, לא עם עט. אפשר לבשר בעשן.
תמונה קבוצתית בגברת 666820
כן, אבל אם אני כותב בעט וחובש כובע הרי שאני כותב _עם_ כובע.
תמונה קבוצתית בגברת 666860
מה שמזכיר לי את סלאש מפתיע ומנגן סולו גיטרה על פסנתר, דקה 7:12 בערך.
תמונה קבוצתית בגברת 666868
:)
תמונה קבוצתית בגברת 666897
עכשיו אתם מבינים למה כועסים על ביבי כשהוא אומר לנו לחיות על חרבנו.
עיבוד לשוני 667277
משהו חשוב שלמדתי מכל הסערה שהתחוללה בעקבות הדו"ח הוא שבשר לבן יכול להיות אדום. האם זהו בשר ורוד?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים