בתשובה לאריק, 14/02/16 14:48
מוזר, הבשר חוזר? 673714
כיוון שקפה הוא ממילא טעם נרכש, אפשר לפתור זאת בהפחתה הדרגתית פשוטה. רד לכפית וחצי, אחר כך לכפית מלאה, כפית מחוקה, ואחרי חודש-חודשיים תוכל כבר לשתות בלי סוכר בכלל.

כמו שכתבו כאן על קולה: קפה עם 2 כפיות סוכר הוא ממתק, לא קפה. ואם אוכלים גם עוגייה לידו, זו הפצצת סוכר מסיבית. זה יעזור אם תפסיק לצפות לממתק מפנק (עדיפה כבר העוגייה, לפחות אתה סופר אותה כעוגייה) ותתחיל לראות במשקה הזה זריקת מרץ חיונית.

אישית אני לא שותה משקאות מתוקים בכלל חוץ ממיץ תפוזים סחוט בבית. זה לא חרם עקרוני, הם פשוט לא מספיק טעימים לחכי. כשאני כן שותה, באירועים וכאלה, אני תמיד בהלם קל.
מוזר, הבשר חוזר? 673716
עוד דיווח על נסיון אישי אנקדוטלי (בהגדרה):
אני גיליתי, לפחות לגבי עצמי, שהרבה יותר קל לעשות שינוי דרסטי מיידי - לחתוך באחת את כל הסוכר בקפה, בדוגמה הזאת - ולהתמיד בזה, מאשר לנקוט בשיטת כיבוש הפיתוי הזוחל. בשיטה ה'רכה' יותר, בכל פעם שאתה ניגש לכוס תה/צנצנת המתוקים הבאה, אתה שוב צריך להתמודד עם ההחלטה "כמה זה מספיק טוב עכשיו", ועם המאבק בין הפיתוי ליותר לרצון הרציונלי לפחות.

ברגע שהחלטתי שאין סוכר בתה, נקודה(!), נגמרו הדילמות. בבית קפה, אצל חברים, בעבודה או בבית מול הטלוויזיה - אין מאבק. אפס התמודדות. מאחר וההחלטה כבר נלקחה, לא מבזבזים אנרגיה מיותרת (ומייסרת) על להחליט אותה כל יום מחדש.
לטעמי, ברמה הפסיכולוגית, זה הפך את ההתמודדות להרבה יותר קלה.

את מכירה את הניסוי עם העכברים, שבו חילקו אותם לשתי קבוצות בשני תאים, בראשון בכל פעם שהם לוחצים על ידית מסוימת הם מקבלים אוכל, ובשני כל לחיצה מפעילה מנגנון אקראי שנותן אוכל לפעמים, לא כל לחיצה?
הניסוי בדק מה קורה כשמפסיקים להם לאחת את אספקת האוכל מלחיצה על אותה ידית.
הראשונים, שהתרגלו שהידית תמיד מביאה אוכל, ניסו אותה עוד כמה פעמים, ומשהבינו תוך זמן קצר שהיא כבר לא תביא אוכל, הפסיקו ללחוץ עליה וחסל.
הקבוצה השנייה המשיכה ללחוץ על הידית שוב ושוב, בציפייה שאולי, מתישהו, היא תיתן אוכל.
מוזר, הבשר חוזר? 673717
לדעתי גם ירידה הדרגתית יכולה להיות אפקטיבית כל עוד אתה קובע לעצמך כלל שלא משנה מה קורה, לא עולים חזרה, מותר רק לרדת או להשאר באותה נקודה.
מוזר, הבשר חוזר? 673725
אתרום את נסיוני האישי.
הפסקת באחת של סוכר בקפה נתנה לי לגלות את הטעם של הקפה. היום כשאני שותה קפה, אני נהנה מהטעם ומן הארומה, בלי שהסוכר יבלבל אותי.
מוזר, הבשר חוזר? 673806
הנסיון שלי דומה לשלך. הפסקה מיידית לפני הרבה שנים של סוכר בכל המשקאות החמים, מתה ועד אספרסו. אחרי איזה חודש הגישו לי קפה עם סוכר וגיליתי שרק הריח של הסוכר בקפה דחה אותי.
מוזר, הבשר חוזר? 673807
ומה היו התוצאות במשקל?
מוזר, הבשר חוזר? 673820
לא עשיתי את זה מסיבות דיאטטיות אלא כי דיברו אז, כמו היום, על הסכנות הבריאותיות בצריכת סוכר. הייתי שותה אז קפה עם 2-4 כפיות סוכר. מכיוון שעברו המון שנים מאז, אני לא חושב שאני יכול לחבר בין משקל וסוכר. גם פעילות ספורטיבית אינטנסיבית - אופני הרים, ראה מאמר שלי בעניין:), לא קשורה ישירות למשקל. רק שינוי בהרגלי אכילה. לפחות אני שומר על משקל קבוע שגם זה יפה.
מוזר, הבשר חוזר? למה, הוא הלך לאנשהוא? 673831
אני רוצה לומר שאצלי התוצאות התבטאו לא רק במשקל, אלא חשוב יותר, בערכי כולסטרול, ושאר מדדים פיזיולוגיים מדידים בבדיקות דם למשל.
את חלק מהתוצאות המדידות‏1 של הפסקת צריכת חלב אני אתן לך לנחש לבד.

1 טוב, לפחות החלקים שקשורים בכאבים הם פחות מדידים, כידוע ;-)
ריח סוכר דוחה ? מוזר. 673813
לפני מספר שנים הפסקתי להמתיק שתיה על ידי סוכר (לא קשור להשמנה אלא סיבות אחרות). ההפסקה היתה מיידית וללא שום סימני אי נוחות.

לאחר מספר חודשים חזרתי להמתיק בסוכר ובימים הראשונים הטעם היה משכר, בשום פנים לא דוחה.

מבחינתי המתקה בסוכר היא סוג של פינוק.

אני לא בטוח שהמנעות מסוכר בלבד משמעותית מבחינת מאזן הפחמימות בגוף. לא עשיתי חישוב אבל לפי הערכה שלי כל מאפה מספק כמות גדולה מאוד של פחמימות, מן הסתם יותר מאשר מספר כפיות סוכר. כל ההבדל הוא שבסוכר הפחמימות יותר מרוכזות במזון וזמן פירוקן מהיר מאוד בעוד במאפים הן פחות מרוכזות ומתפרקות קצת יותר לאט (נאמר, 10 דקות במקום דקה אחת).

. במילים אחרות: מי ששותה משקה דיאטטי ובו בזמן אוכל פרוסת לחם עבה קרוב לוודאי שהוא מרמה את עצמו מבחינת דיאטת הפחמימות שלו.
ריח סוכר דוחה ? מוזר. 673824
הערך הגליקמי של לחם לבן גבוה יותר משל סוכרוז (הידוע גם בשמו העממי "סוכר"). כדי לדעת כמה פחמימות המוצר מכיל לא צריך לערוך חישובים מסובכים, אחרי הכל לא מדובר בהיתוך קר או סטטיסטיקות מסובכות על תפוצת מחלת הפוליו בחבל פינג'ב, אלא פשוט לקרוא מה רשום בתווית.

המממ, לקרוא. בסדר, הבנתי איפה הבעיה.
ריח סוכר דוחה ? מוזר. 673835
לא מעניין, לא מדוייק וסתם קנטרני. אופייני לך - חוכמולוג בשקל.
ריח סוכר דוחה ? מוזר. 673837
טוב, לא בדיוק דוחה, גרם להרתע.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים