בתשובה לקוזמו, 22/07/16 13:17
מלאי דירות שעומדות למכירה זה סוג של פיקציה 680132
תסתכל שוב. רק ניכויי החובה - מס הכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות הם 18,242. לי זה די נראה כחצי מ-‏40 אלף.
מלאי דירות שעומדות למכירה זה סוג של פיקציה 680133
ועוד משהו: מהפרשות לפנסיה לא קונים דירה‏1.

1 אלא אם אתה מכנס את כל כספי הפנסיה שלך, בהנחה שהם קופ"ג ולא קרן פנסיה, עם היציאה לפנסיה - ובהם קונה דירה.
מלאי דירות שעומדות למכירה זה סוג של פיקציה 680157
1.משכורת ברוטו
2.משכורת נטו
3.סכום בבנק

לשליח בבנק זה 3 .
לישראלי הממוצע זה 2 ( למרות שאחרי זה הוא מבקש הטבות מס ובסוף שנה מקזז את מה שצריך)
המשכורת הנכונה היא 1 - בדיוק כמו שבעל העסק מקבל 100 ובסוף נשאר לו 40.גם כך לגב' שלי המשכורת שלה -40,000 ש"ח. ושקל לא פחות.
מלאי דירות שעומדות למכירה זה סוג של פיקציה 680192
לא ירדתי לסוף דעתך.
מלאי דירות שעומדות למכירה זה סוג של פיקציה 680225
שכר ברוטו או נטו?

שכר ברוטו הינו דרך המלך שכן זוהי המשכורת האמיתית שהוא מקבל.

להגדיר שכר נטו כשכר זה לא מדוייק. ביטוח לאומי שמשולם ע"י המעביד הינו עבור העובד זהו ביטוח שמשולם עבור העובד על מנת לתת לו ביטוח שכאשר מחר הוא יפצע,יחלה הפיצוי שלו יתבסס על השכר הנ"ל.כנ"ל לגבי ביטוח בריאות שהוא נהנה מכך.

בעניין מס-ההכנסה שהוא משלם הרי המס נקבע לפי מעמדו האישי של השכיר.אם הוא נכה 100%,עיוור,נשיא מדינת ישראל (כמדומני) יש להם פטור מלא ממס הכנסה ולכן שכרם שונה.כמו כן יש אזורים בארץ שמי שגר בהם מקבל הנחה ממ הכנסה,נקודות זכות,ועוד. ומכל מקום השכר כולל בתוכו את ניכויי החובה שהוא חייב על פי חוק,ולהשמיט אותם מהשכר זה לא נכון,למרות שנח לשכיר לחשוב שהשכר נטו זהו השכר שלו.

ההגדרה הנכונה לשכר היא שכר ברוטו ולא שכר נטו.

לגבי סכום בבנק- יש עובדים כמו עובדי מדינה שמקבלים בסוף החודש 200 שח. וזאת לאחר שניכו להם הלוואות יה"ב (מבנק יה"ב) שיורדים ישירות ממשכורתם.כנ"ל לגבי עובדים שמקבלים מקדמות,או עובדים שיש להם עיקול על המשכורת.או עובדים שעובדים על בסיס מזומן ביד ומיד כמו פועלי בניין מהשטחים.נוער וכו'.

מכאן-ששכרה של הגב' ח"כ יחימוביץ הינו 40,000 ולא 18,000
מלאי דירות שעומדות למכירה זה סוג של פיקציה 680252
הנתון החשוב האמיתי הוא העלות למעביד, לא השכר ברוטו (שהוא פיקציה)
מלאי דירות שעומדות למכירה זה סוג של פיקציה 680260
לא בדיוק. אילו זה היה ביטוח שמטרתו לתת לו ביטוח למקרה מחלה / פציעה - מחירו היה נמוך בהרבה. יש לו עוד כמה מטרות. למעשה זה מס‏1.
גם מס בריאות, למרות שקוראים לו ביטוח - הוא מס.‏2
העובד "נהנה" ממנו, ממש כפי שהוא נהנה ממס הכנסה‏3.

הטיעון של כונף-העל-מנמיך-הציפיות היה שלחברי הכנסת יש אינטרס שמחירי הדירות ישארו על כנם. לשם כך הוא הביא רשימה של בעלי כמה דירות מבין חברי הכנסת - רובם, אם תעיין ברשימה - יורשי דירות ולא אספני דירות. כמותם חלק ניכר מאזרחי ישראל שמספיק מבוגרים כדי שהוריהם ילכו לעולמם בשיבה טובה.
טיעון ההמשך, אחרי שהקשיתי על כך שזו ממש לא אספנות-דירות, ברוב המקרים, אלא ירושות, היתה שחברי הכנסת ממשכורת של 40 אלף, יכולים לקנות דירה-שתיים כל שנה‏4.
הואיל ורק ניכויי החובה הם חצי - אין ברשותו של כל חבר כנסת 40 אלף לקנות בהן דירות. חצי מזה הולך במיסים. ולא, לא משנה שזה כביכול "לטובת" העובד, עדיין מדובר במיסים, היינו - זה לא כסף פנוי לקנות בו דירה. תוסיף לזה את ניכויי הראשות, גם הם לטובת העובד - עדיין זה לא כסף פנוי לקניית דירה.

הטיעון הבא שלך בכלל מופרך. יוצא מזה - שאם כל חברי הכנסת היו עיוורים - או אז היו להם 40 אלף פנויים כל חודש על מנת לצבור ולקנות דירה-שתיים בחלבלובי-יוסף. אבל הם לא עיוורים. אם כן, מה העניין?

1 אני משלמת 630 שקל כל חודש ביטוח לאומי. ואם מחר אני אפצע, אני אקבל אצבע משולשת. ואם אני אלד - אני אקבל אצבע אמצעית זקורה.
2 ב-‏2000 ש"ח כל חודש, לגברת יחימוביץ היה ביטוח בריאות פרטי שלא מהעולם הזה. אבל כשהיא תחלה, היא תקבל שירות בהתאם לתוכנית שיש לה בקופת חולים. לא בהתאם ל-‏2000 ש"ח ששילמה. אז למה הביטוח? כי זה לא ביטוח, זה מס. אתה לא מקבל שירות בהתאם למה ששילמת.
3 במס ההכנסה של העובד מממנים ביטחון, חינוך, רווחה, תשתיות ושאר ירקות. שמא העובד לא נהנה מהם?
4 אילו דירות ב-‏480 אלף היו פזורות להן על כל גבעה גבוהה ותחת כל עץ רענן, לא היינו בבועת דיור. בעצם, הן כן פזורות על כל גבעה גבוהה. רק חבל שבעיקר על כל גבעה גבוהה. וכמובן לא הזכרתי שגם חברי כנסת צריכים לאכול. ויש להם חשבונות לשלם.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים