בתשובה לצפריר כהן, 01/01/17 9:05
ממותה שיבוטה 688259
ראשית.

יצירת שיבוט ברחם מלאכותי (דהינו אינקובטור) אפשרי בעתיד (יותר פשוט מיצירה יש מאין של רובוט עם כישורים מנטלים אנושיים) - שכן בעיקרון העובר צריך רק אספקת חומרים בצורה סדירה וסביבה מוגנת יציבה (לשם כך יפותחו במהלך הזמן חיישנים מתאימים). בעיקרון: רחם זו צורה משוכללת יותר של ביצת זוחלים: הביצה מכילה את כל החומרים הנידרשים להפיכת העובר לייצור חי. כל ההבדל ברחם של יונקים לעומת זוחלים הוא: הרחם מאריך את זמן הדגירה (ומשפר את ההגנה הסביבתית במהלכה), ההארכה שמאפשרת זמן התפתחות ממושך יותר של הגוף והמוח (המוח מתפתח, לפי זכרוני, בשנתיים הראשונות לאחר הלידה). עובר נפל מלידה מוקדמת יכול להיות מגודל היום באינקובטור אם ההפלה חלה בחודשים האחרונים לזמן ההריון הנורמלי. אמנם אנקובציה זה לא מצב אופטימלי שכן תינוק באינקובטור עלול לסבול ממחלות רבות יותר מאשר עובר רגיל אבל בעיקרון זה אפשרי (במיוחד אם ישתלטו על הבנת אספקת החומרים לעובר בזמן ההריון). יתכן אפילו שהתוצאות של גידול באינקובציה יהיו טובות מהריון טבעי אם יובן עד הסוף תהליך אספקת החומרים לעובר וחומרים יסונטזו .

אני מעריך שבתור צעד ראשון, נניח תוך מאתיים שנה, תפותח טכנולוגיה לאינקובציה בשלבים מוקדמים למדי, נניח לאחר 5 חודשי עיבור. זה יפותח כדי למנוע מצבים של הריון בסיכון שהם מצבים רווחים למדי ומונעים מחלק מהמשפחות כניסה להריון. יש תמריץ כספי חזק לפיתוח הטכנולוגיה, שכן משפחות אומללות ישלמו הרבה כדי שיהיה להן לפחות תינוק אחד (כרגע השיטה היא גידול פונדקאי). לאחר הצעד הראשון אפשר יהיה להקדים יותר ויותר את תהליך האינקובציה המלאכותית ובמקביל לקצר את שלב הפונדקאות, יקח כמה מאות שנים להגיע ליכולת הזו, יתכן אפילו רק 100 שנה, תלוי בתמריצים הכספיים.

שנית.

בעיקרון, יהיה ניתן לפתח (יחסית מהר יותר) שיבוט של אנדרואידיות (נקבות) שתפקידן יהיה לשמש פונדקאיות להריון טבעי. נראה לי שזו אפשרות שניתן להשיג אותה טכנולוגית כבר היום. ובכל מקרה תוך נאמר מאה שנה. החסם העיקרי הוא חברתי (נחשב למעשה לא מוסרי כשם שהעבדות לא מוסרית) אבל גם חסם כזה ישבר אם מבחינה חברתית זה יאפשר גידול אוכלוסיה מואץ לחברות מועטות אוכלוסין. כאשר השגת מזון לאוכלוסיה גדולה לא תהיה חסם רציני - זה יקרה שכן לא מיצינו בכלל את החקלאות (חקלאות ימית יכולה לספק מזון בכמות דמיונית).

שלישית.

אנדרואידים יוכלו להיות מפותחים לא רק לצורך ילודה אלא גם כדי לייצר "חלקי חילוף" כדי להאריך את החיים באמצעות השתלות ריקמה (כדי לתגבר על מחלות שגורמות לשחיקה מוקדמת של רקמות הגוף). לזה יש תמריץ כספי עצום, והמחסום החברתי לא יחזיק מעמד זמן רב. רק כמה מאות שנים. העולם אז לא יהיה הכי מוסרי אבל כולנו רוצים לחיות במצב סביר עד גיל 80 לפחות לכן זה יקרה בין אם נרצה או לא.

בקיצור:

המיגבלה המוסרית של גידול צאצא בגוף אנושי כתנאי להגדרתו כיצור אנושי בעל זכויות אינו מיגבלה שתעמוד למיבחן.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים