בתשובה לירדן ניר-בוכבינדר, 07/02/17 14:34
על חורבותייך ירושלים 689353
אין לזה באמת שוק מרשים. בכל אופן, לאלכוהול נקי יש שוק קצת יותר גדול.
מצד שני, לבירות ללא גלוטן יש פוטנציאל מסחרי לא מבוטל מגובה בדרישה שעולה עם השנים.
אפשר לאנוס משקה לא אלכוהולי כדי שיהיה דומה לורסיה אלכוהולית רק כשמדובר במשקה שבו מלכתחילה האלכוהול פחות מורגש כמו בירות חיטה או כאלה עתירות כשות, בליקרים ויינות מתוקים או חמצמצים מאוד. בוויסקי וודקה רום ארק וכל מה שנדלק -כמובן שלא.
על חורבותייך ירושלים 689378
והביסוס שלך לגודל השוק הוא מה? אם הרושם שלך מהמדף בסופר הקרוב למקום מגוריך, קח בחשבון שהוא כנראה מדגם מייצג למדי לסופרים בכל ישראל, אבל לא בכל העולם. אני הופתעתי בחיפוש לגלות שבכלל יש דברים כאלה מסחריים, אבל ברור מהכתבות שבעולם זה לפחות משהו שמוכר לכולם.

אם זה יעזור לך לסדר בראש שלך את קיומו של השוק - תחשוב בתור התחלה על ילדים ועל הריוניות.
על חורבותייך ירושלים 689406
אתה לא חייב להאמין אבל הביסוס לאו דווקא מהסופר.
יש הריוניות ילדים (והכי הכי- נהגים) שכולם ישמחו לשתות בירה ללא אלכוהול אך העובדה שאתה לא מכיר אף מותג כזה ושמבשלות בכל העולם עמדו בפני הדילמה מעידה שבעתיים.

הבירה השחורה הישראלית מהווה הוכחה שהפוטנציאל מחזיק מים -כל עוד מדובר במשהו שהוא לא בירה ונקרא בירה. אולי כי בבירה הסיפור נחשב לחלק מהטעם.
אגב, אפשר גם לייצר בירה ללא גיזוז ולחזור (להשערתי) לכיוון המקורות.
על חורבותייך ירושלים 689443
בירה שחורה זה נחמד. אני עדיין מעדיף קולה בדרך כלל.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים