תוספות 69342
האם תוכלי להרחיב על ההכשרה והליווי המקצועי שהמתנדבים מקבלים?

אישית, חסרים לי פרטים בכתבה. נניח, תיאור של פרויקט מסוים שעשיתם, קבוצת הנוער איתם עבדתם, ובאיזה עיר או שכונה (בלי שמות כמובן).
הכשרה וליווי מקצועי: 69466
כמו שכבר ציינתי, ישנם סוגים רבים של שנת שירות, ואינני יודעת מהי ההכשרה והליווי בכל אחד ואחד מהם.
ש.ש בפנימיות עוברים (אם אני לא טועה) תהליך הכשרה זהה לתהליך ההכשרה של עובדים חדשים. בנוגע לליווי-זה משתנה ממקום למקום.

בנוגע לגרעין שלי, תהליך ההכשרה מתחלק לשניים. הראשון, תהליך של עצם החברות בתנועה. אחרי 4 שנים כחברת שכבה בוגרת בשבט שלי, אני בהחלט מנוסה בנושאים הקשורים בחינוך הבלתי פורמלי, הרמת פרויקטים וכדומה. (כמובן, כל אחד מגיע עם הרקע האישי והניסיון שהוא עצמו צבר במהלך השנים)
בנוסף, ישנם סמינרים במהלך שנת השמינית, אשר עוסקים בהכנה רעיונית לקראת שנת השירות- מטרות הגרעין, מהות החיים בקומונה ובמקום שונה מהמקום ממנו באת, מגזרים שונים באוכלוסיה וכדומה.

הסמינר האחרון מתקיים לאחר שכל שמיניסט כבר יודע לאן ועם מי הוא הולך, ובו מדברים על הפרקטיקה, ומקיימים חפיפה עם הקומונה הקודמת.
במהלך השנה ישנו ליווי של התנועה- ליווי מקצועי העוסק בכל מה שקשור לפרויקטים שלנו. המנחה מגיעה פעם בשבועיים, בוחנת איתנו פרויקטים עתידיים, עוזרת לנו לגלות איך לעבוד נכון יותר, איך ללמוד מטעויות וכדומה.
בנוסף קיים מלווה חברתי אשר מטרתו: "לדאוג לכך שיהיה לנו טוב".
אם המנחה מדברת איתנו על הטעויות שעשינו במהלך הפורימון, המלווה מדבר איתנו על איך הרגשנו במהלך אותו הפורימון בדיוק.

בנוסף, ישנו ליווי של המוסדות איתם אנחנו עובדים. אנחנו לדוגמא מלווים בצורה מאד מקיפה על ידי נציג מההנהגה (הגוף המאחד את כל שבטי הצופים באזור מסויים) בכל מה שקשור לשבט (תחום העיסוק העיקרי שלנו), ועובדים צמוד עם המתנ"ס.

ולא בכל מקרה יש ליווי. הרבה פעמים אנחנו פשוט שואלים, ובודקים ומנסים לפעול על פי תחושת הבטן, וכן- גם טועים.

בנוגע לפרויקטים, פשוט לא רציתי שהכתבה תתעסק בשנת השירות שלי, (למרות שאני יכולה לדבר עליה שעות...) אלא בשנת שירות באופן כללי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים