בתשובה להאייל האלמוני, 14/07/00 19:28
גנרלים בפוליטיקה 6948
מה הקשר לכך שהימין לא התנגד לכניסת גנרלים לפוליטיקה? הכותב לא טען שהוא מייצג את הימין, אלא הביע את דעתו. גם הימין (שרון, זאבי, ויצמן, איתן) וגם השמאל (דיין, אלון, רבין, בר-לב, גור, סנה, בן-אליעזר, ברק, ליפקין-שחק) ראו באנשי הצבא נכס אלקטורלי.

מצד שני - מה הם כבר יודעים לעשות, חוץ מלטפס במערכת היררכית? לאיזה עבודה היית מקבל אדם כזה, המשתחרר לשירות פנסיה בגיל צעיר ומבקש לפתוח קריירה שניה?

נקווה שעם התבגרות מדינתנו תהיה הנוכחות הצבאית פחות משמעותית בפוליטיקה, או שלמצער ייבחרו האנשים על פי כישורים רלוונטיים (כשאהוד ברק נכנס לפוליטיקה, איש לא ידע מה הוא יכול לעשות כשהאנשים אינם סרים אוטומטית לפקודתו). מישהו זוכר שאהוד ברק היה שר הפנים?
גנרלים בפוליטיקה 6949
לא אמרתי שהופעת גנרלים יוצאי צבא בפוליטיקה היא תופעה חיובית ולמעשה לדעתי מאז שצה''ל נעשה לצבא שרוב זמנו מוקדש לכיבוש, בירוקרטיה והתערבות בפוליטיקה ,של ישראל ושכנותיה (זאת דרך אגב אחת הסיבות להדרדרות המצב בלבנון ובירדן), התופעה מזיקה לישראל, אבל צריך לבדוק כל מקרה לגופו כרגע עומד בראש מכנה הימין אדם שההגדרה ישראלי מכוער רק מחמיאה לו, ואהוד ברק לעומתו מוכיח יכולת חשיבה מקורית ומוסריות בלתי צפויות מגנרל. הכותב אמנם לא מייצג את הימין אבל הביקורת שלו על העסקת גנרלים נוגעת בצביעות משום שהוא מבקר העסקת גנרל אחד בלבד ולא את התופעה, ומשום שאין לא פיתרון אמיתי (צריך לזכור שבארה''ב הצבא הרבה יותר קטן ,בהשוואה לגודל האוכלוסיה, וקריירה צבאית היא קריירה מלאה ולא חצי קריירה כמו בישראל). הדרך היחידה להוריד את הנוכחות הצבאית בפוליטיקה הישראלית תהיה ע''י ביטול גיוס החובה (או לפחות צמצומם כמו למשל לא לגייס תלמידי ישיבות) והשגת הסכמי שלום מלאים עם העמים השכנים לנו (פלשתינאים,סורים ולבנונים) אבל כמו שהבנתי הכותב מתנגד לשני המהלכים הללו ועקב כך תומך (בניגוד להצהרותיו) בהמשך התערבות הגנרלים הפוליטיקה (רק בצד הנכון כמובן).
אולי שוב מדובר כאן בשיטה של הכותב (כמו בנוסה השטחים) להבין שיש בעיה אבל לא להציע פתרון מעשי אלה להעשים את השמאל...

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים