בתשובה ליובל נוב, 13/12/17 18:18
זהב, אימה, כידון, כישוף, ביצה, צל? ספק! 696200
היה לי הרבה יותר קשה להבין את הרמז מאשר את הכותרת עצמה. אאל''ט התשובה היא משורש ט.ו.ל והרמז הוא משורש נ.ט.ל. מה שמסביר את הקושי שלי (כן. בטח).
זהב, אימה, כידון, כישוף, ביצה, צל? ספק! 696201
למה שורש אחר? כשמישהו מטיל צל (כמו בשאלה המקורית) וכשמישהו מטיל אובייקט תלת-מימדי על מישור (כמו ברמז של איזי), זה לא בדיוק אותו שורש - ואפילו אותה משמעות - של "מטיל"?
זהב, אימה, כידון, כישוף, ביצה, צל? ספק! 696203
אתה צודק, גם בגוף השאלה מתערבות הטלות מסוגים שונים (הטלת כידון והטּלת ביצה הן כנראה משני השורשים שהזכרתי) כך שאני צריך לחפש תירוץ אחר.
זהב, אימה, כידון, כישוף, ביצה, צל? ספק! 696209
למה בכלל לטרוח לחפש תירוץ?
האם בתוך השוטה הגלובלי נחבא לו שוטה מקומי קטן שמודאג ממה שיחשבו עליו ציבור הכותבים באייל? או שמא מדובר בביקורת עצמית חסרת פשרות?
זהב, אימה, כידון, כישוף, ביצה, צל? ספק! 696232
סקרנת אותי למה אתה חושב שאלו שני שורשים שונים. אז בדקתי מה אבן שושן אומר. הוא אומר (בפרפראזה שלי, על אחריותי) שאלו באמת שני פעלים שונים, אבל קשורים, משני שורשים שונים אבל קשורים, ויש ביניהם הבדל סמנטי אבל הם גם נרדפים. משורש נט"ל זה יותר "שָׂם" ומשורש טו"ל זה יותר "זרק". אני חושב ששבעים בלשנים יכולים להתפלפל שעתיים על כל שימוש ושימוש בפועל האם הוא פה או שם. תמיד הנחתי שהתרנגולת כביכול זורקת את הביצה, אבל עכשיו אני מבין שהיא יותר כביכול שמה אותה. מה שהכי מגניב הוא שגם אמורים להגות אותם באופן שונה: "הֵטִיל" לעומת "הִטִּיל". בהצלחחה לכולנו.
זהב, אימה, כידון, כישוף, ביצה, צל? ספק! 696234
החי"ת הכפולה במלה הלפני אחרונה היא שגיאת הקלדה, או רמז דק להערכתך בנוגע לסיכויי ההצלחה שלנו?
זהב, אימה, כידון, כישוף, ביצה, צל? ספק! 696239
הראשון (-:

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים