קשה לעיקול 696434
הנימוק הזה של בנק ישראל לא מובן לי. נניח שלמובטל המסכן שאול פישמן יש המון חובות. הוא לא יכול לפתוח חשבון בנק. אם הוא יקבל תשלום בשקל דיגיטלי, בנק ישראל ידע על זה. האם גם הבנק שלו לא ידע על זה?
קשה לעיקול 696439
האם החזקת הכסף על-ידיו מבלי ליידע את הבנק נחשבת חוקית?
קשה לעיקול 696444
הנימוק הזה של בנק ישראל לא מובן גם לי, אבל מסיבה אחרת: האם תקרה של 10,000 ש"ח לתשלום במזומן בבתי עסק ו-‏50,000 ש"ח לתשלום בין אנשים פרטיים לא מספיקה עבור המובטל המסכן שאול פישמן?
קשה לעיקול 696490
בוודאי שהתקרה מספיקה עבור המובטל המסכן. אלא שאלו שרוצים הרבה מזומן (חרדים, ערבים, ומושחתים ממפלגת השלטון, אם להאמין לארלוזורוב), בצר להם למצוא נימוקים ראויים, נאחזו בתרוץ של המובטל המעוקל; אז אולי בנק ישראל רק ניסה למצוא דרך קלה לענות לתרוץ הזה.
קשה לעיקול 696469
לדעתי האנלוגיה לביטקוין מבלבלת בהתיחס לשאלה שלך.
גילוי נאות: ניסיתי להבין מה זה / איך עובד הביטקוין ולא הצלחתי. ובכל זאת)
לביטקוין 2 מאפיינים חשובים:
א. אין למערכת הבנקאית שום נגיעה אליו.
ב. אי אפשר לרמות/לזייף במסחר בו. (משום שכל החשבונות בו "גלויים" כל הזמן לכל הסוחרים בו)

המטבע הדיגיטלי של הממשלה, מן הסתם ישמור רק על ב. וזו התשובה לשאלתך: מאחר והמערכת הבנקאית (בנק ישראל?) תנהל את המטבע (במקום החבורה של סאטושי נקמוטו), לא זו בלבד שבנק ישראל ידע על כל העברה בשקל הדיגיטלי, אלא שכל סוג של רמאות בשקל הזה תהיה בלתי אפשרית (זיוף, הלבנת הון, חשבונאות כפולה).

שאלה חשובה כאן היא זאת: היתרון העיקרי של הביטקוין ושות' הוא סילוקה של המערכת הבנקאית ועמלותיה/היטליה/מיסיה, מן המערכת. במצב זה, מי שוטה ויעדיף את המטבע הממשלתי? המסקנה הברורה מכאן היא שבשלב כזה או אחר, הממשלות יאסרו על השימוש בביטקוין. כל המשקיעים במטבע הלא ממשלתי שלא יספיקו לממש את מטבעותיהם הדיגיטליים, יפסידו את נכסיהם עד הפרוטה הדיגיטלית האחרונה. חתיכת בועה פינאנסית, הלא כן?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים