חבל על הזמן 696435
ןאם המטרה היא למתן את השוק השחור אז חבל הזמן. לדעתי הבעיה היא אחרת. הבנקים רוצים להרוויח יותר וכחלק מזה הם רוצים לצמצם עלויות וגם לצמצם את כמות העובדים. הם מנסים להעביר את כולם לשיטה דיגיטלית ובכל לחסוך לעצמם הרבה הרבה הוצאות. הם מפרסמים עד כמה קל לטפל בחשבון באמצעות המחשב ועד כמה המערכת שלהם מאובטחת. הבעיה היא שהמחשבים שלנו אינם מאובטחים כל כך טוב ויתכן שכל הפעילות שלנו תרשם על ידי וירוס מסוים שאחר מכן יוכל להכנס לחשבון ולעשות בו כרצונו. אני לא מדבר על סכומים גדולים אבל כל פעם סכום קטן. מי ישים לב? תעשו את זה הרבה פעמים להרבה אנשים ויש לכם סכום גדול.

בנוסף לחברות האילו ממש לא אכפת אם תהיה פריצה. בסופו של דבר הם יכולים לפשוט את הרגל ואף אחד לא יקח את המשכורות והבונוסים של ההנהלה. בסופו של דבר הממשלה תכנס ותכסה את ההוצאות כפי שעשו עם מניות הבנקים למשל ובזה נגמר העניין. אז מי בסוף משלם עבור כל זה? נחשתם נכונה, נחשונים, אנחנו משלמים.

מנקודה אחרת כרטיסי האשראי, גם כן תשלום אלקטרוני. אני למשל שומר את הקבלות ובסוף משווה אותן לחשבון בסוף החודש. לפעמים אני מוצא שלכמה חיובים אין לי קבלות. יתכן שאיבדתי אבל לא מתקבל על הדעת כי אני שם את כולם מיד בקופסא מיוחדת. מכאן חשבתי שחנות יכולה בעצם להוסיף מידי פעם כל מיני חיובים על דברים דומים שקנינו בין אם זה חלב או לחם או ירקות. איך נדע שלא קנינו את זה? אין להם בעיה ליצור את הקבלה. ברוב המקרים אין חתימה עד סכום מסויים. אמנם זה סכום קטן אבל מצטבר ואין שום אפשרות לדעת שאכן קנינו את זה. גם אם צריך חתימה אפשר להעתיק את החתימה הקודמת עם שינויים קלים כך שתראה אוטנטית.

לכן אני אומר שקל יותר לארגן עסקי מירמה בשיטה אלקטרונית מאשר עם שטרות של ממש ואין שום ממש בסיפורים של שרי האוצר בכל מקום שהדבר אמין יותר מאשר שטרות.
חבל על הזמן 696443
בארנק דיגיטלי אתה צריך לבצע את ההעברה לארנק של העסק, זו פעולה שונה מ''גיהוץ'' מכיוון שלבעל העסק אין יכולת לגבות ממך כסף.
חבל על הזמן 696446
מה הבעיה של מישהו להשתלט על אותו חשבון או אפילו להציג את האתר שלו בצורה מאד דומה לאתר של העוסק ואז הכסף שהועבר הלך להאקרים ואין לך מושג על זה עד שבאות כל מיני דרישות תשלום.
היום מקבלים כל מיני דוא''לים שניראים כמו של חברות לגיטימיות שמבקשות לעדכן כל מיני פרטים אבל אילו באו מהאקרים שיצרו מצג דומה מאד לזה של חברת האשראי ומשתמשים במידע לגנבות שונות.
בכלל חברות האשרי יודעות שיש גנבות ופריצות אפילוח על ידי מדינות אבל הן מכילות את זה ואנחנו משלמים אם בריבית או באחוזים מבית העסק שצריך לעלות את המחירים עבור זה.

בעיקרון הסיפור שהשיטה החדשה באה כדי למתן את השוק השחור אינה מקובלת. צריך אכיפה טובה יותר.
חבל על הזמן 696449
אם אתה שם את הכסף מתחת לבלטות, יכולים לגנוב אותו משם. אפשר לגנוב גם כסף מזומן מהארנק אם אתה לא משגיח עליו לכמה דקות.
חבל על הזמן 696461
"להציג את האתר שלו בצורה מאד דומה לאתר של העוסק ואז הכסף שהועבר הלך להאקרים ואין לך מושג על זה עד שבאות כל מיני דרישות תשלום."
מה זה דרישות תשלום? אין להם את היכולת "לגהץ" לך את האשראי. פרטי הארנק הדיגיטלי שלך לא שימושיים עבור אף אחד שהוא לא אתה.
לגבי אתרים מתחזים - המצב לא טוב יותר או פחות מהיום.

אתה יכול לאכוף כמה שבא לך, זה לעולם לא יהיה מספיק. צריך לשנות את מבנה התמריצים של האנשים גם באמצעות תמריצים חיוביים.
חבל על הזמן 696471
דרישות לתשלום הכוונה לספקים. אם התשלום עובר להאקרים דרך אתר שדומה מאוד לאתר הספקים אז כמובן הספקים לא יקבלו דבר ואחרי זמן מה הם ידרשו תשלום וכמובן תהיה הפתעה רבה.
חבל על הזמן 696487
איך זה שונה מהמצב היום?
חבל על הזמן 696488
משלמים בהמחאות לאנשים שיודעים מי הם שסיפקו שרות או סחורה. במקרה אחר יש הסכמה בין הצדדים להעביר תשלום לחשבון בנק שפרטיו נכללים בהסכם. בכל מקרה יודעים מי מקבל ולאן זה נשלח. כלומר החליטו בכתב שהתשלום יהיה בצורה אחת או אחרת ולכן אין כאן סכנה שיעבירו לחשבון זר.
חבל על הזמן 696492
לפני שניה דיברנו על התחזות אתרים באינטרנט, איך עברנו להמחאות?
אבל גם במקרה של המחאות והעברות בנקאיות, כשאתה עומד מול הספק וחותם איתו על הסכם, אין סיכוי שמישהו יתחזה אליו וירשום בחוזה מספר ארנק דיגיטלי מזויף, זה בדיוק כמו העברה בנקאית.

יש לך תרחיש סביר שבו ארנק דיגיטלי *מרע* את המצב היום?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים