בתשובה לאריק, 09/10/18 22:13
מאמר של גבי אביטל ב''ישראל היום'' מהיום 701963
אולי אתה יכול לפתור לי חידה: איך הגלובליזציה הפסיקה להיות אג'נדה שמרנית ( ראה מהומות ארגוני השמאל בפגישות ה G7 G8) ונהפכה לאג'נדה של השמאל ?
מאמר של גבי אביטל ב''ישראל היום'' מהיום 701965
היא אג'נדה שמרנית. מי ששמרן זה המרכז שמותקף מהשמאל הקיצוני והימין הקיצוני.
מאמר של גבי אביטל ב''ישראל היום'' מהיום 701969
אתה בטוח שהשמאל הקיצוני תומך בפרישה מ nafta ו tpp? אולי האנומליה היא רק בארה"ב?
מאמר של גבי אביטל ב''ישראל היום'' מהיום 701970
השמאל הקיצוני התנגד ל־TPP. לפי חיפושים שלי נראה שג’יל סטיין מתנגדת גם ל־NAFTA.
מאמר של גבי אביטל ב''ישראל היום'' מהיום 701972
אני חושב שמפלגות הימין ביוון ובמזרח אירופה הן בעד ברקזיט.
אבל, אם אתה מכוון לכך שהייחוס שמאל-ימין הוא מטעה בשאלת הגלובאליזם, לדעתי אתה צודק. תאורטית, השמאל עשוי/אמור להיות אנטי-גלובאליסטי מפני שהוא בעד שלטון מרכזי ורגולציה חזקה יותר. גלובאליזם עשוי להתפס כהחלשת השלטון המרכזי אם מזהים אותו עם המדינה.
הקיטוב הגלובאליסטי הוא יותר על הציר ליברלים-שמרנים, או אפילו יותר מדוייק כפי שעושה נדב אייל בין גלובאליסטים לאנטי-גלובאליסטים.
ההדגמה של התיישנות מודל השמאל-ימין היתה הברקזיט בבריטניה, שם המחלוקת לא היתה לאורך קוים פוליטיים, משום שהחלוקה הפוליטית שם היא מיושנת ועדיין לפי שמאל-ימין.
מאמר של גבי אביטל ב''ישראל היום'' מהיום 701980
אני לא חושב שגלובליזציה היתה אי פעם ממש אג'נדה ימנית. במובן הצר של סחר חופשי כן, אבל לא במובן הרחב.
"אחוות עמים" זה שמאל קלאסי. מסוציאליזם ועד קומוניזם.

לעומת השמאל הקלאסי, את גלגולו הנוכחי (אסמול?) אני לא מבין. את אלו שעבורם זכויות של חיות שוות יותר מזכויות של אנשים, וזכויות של זרים שוות יותר משל מקומיים. אין לי שמץ הבנה באידאולוגיה הזו, שחשודה באנטישמיות (קורבין), כיתתיות ומיליטנטיות. אני לא יכול לפרשן אותם או לסנגר עליהם.

מה שכן, הימין הנוכחי הוא לאומני ובדלן ולכן אנטי גלובליסטי בהגדרה. ראה נאום טראמפ באו"ם. מהכחשת התחממות כדו"א ועד הקטנת התמיכה במוסדות או"ם שונים.
מאמר של גבי אביטל ב''ישראל היום'' מהיום 701994
גלובליזציה תמיד היה אג'נדה של חלקים בימין הפוליטי ושל חלקים בשמאל הפוליטי. התנגדות לגלובליזציה תמיד היה אג'נדה של חלקים בימין הפוליטי ושל חלקים בשמאל הפוליטי. פשוט מפני שגלובליזציה מעולם (עדיין?) לא הייתה קו פרשת מים פוליטית, ולכן אנשים עם אג'נדות מנוגדות ביחס לגלובליזציה יכלו (ויכולים) להקים קואליציה משותפת.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים