בתשובה לאפופידס, 07/01/19 13:23
אומואמואה 703396
עשוי, עשוי.
קצת רקע: יש עצם שברזולוציה הכי טובה נראה בגודל של פיקסל אחד. בגלל שאסטרונומים הם מוכשרים מאד בחילוץ מידע, הם הצליחו להסיק כל מיני דברים כגון:
- מסלול ומהירות. על פי המסלול הוא הגיע מחוץ למערכת השמש אבל לא מכיוון של כוכב ספציפי. הוא היה במסלול הזה לפחות מיליוני שנים.
- צורה מאורכת (גודל של 100-1000מ בציר הארוך)
- הוא מסתחרר, בצורה מבולגנת, לא סביב ציר ראשי (יש אנימציה בויקיפדיה)
- התאוטה/תאוצה שלו דורשת רכיב נוסף מעבר לאפקט של הגרביטציה.

הנקודה המהותית היא שפשוט יש עליו מעט מאד מידע וקשה לקפוץ למסקנות. גם לייב מכיר בזה. ועכשיו עוד כמה מילים על ההשערה הטבעית וההשערה המלאכותית.

השערה טבעית: מדובר בעוד גוש סלע בחלל, יש מיליארדים כאלו במערכת השמש שלנו בכל מיני צורות ואמורה להיות כמות אסטרונומית של סלעים כאלה בתווך הבין כוכבי. לפעמים אמורים להגיע כאלו מבחוץ. זה בהחלט מעניין שהצלחנו לזהות את הראשון, אבל לא מפתיע. הרכיב הנוסף של התאוצה יכול להיות אחת מ2 תופעות טבעיות. או האצה עקב קרינת השמש, או פליטת גז (או שילוב). נכון, לא הבחינו בפליטת גז אבל לא בכל גז אפשר להבחין בקלות, קל וחומר במקרה הזה שהעצם הוא קטן חשוך ומסתחרר בצורה כזו. יש דילמה איך מסווגים אותו: אסטרואיד או שביט או משהו חדש, אבל כמובן לגושי סלע לא אכפת אם אנשים קוראים להם כוכב לכת או כוכב ננסי או נק מנצנצת. עוד תצפיות יכולות לחזק ולמקד את ההשערה הזו.

השערה מלאכותית (של לייב): מדובר במפרש שמש בגודל של 20 מײר בערך ובעובי של כמה מילמטרים. אם הוא מלאכותי זה יהיה משהו חדש באמת, עד כה לא נתקלו בעצם מלאכותי שנבנה לא על ידינו. הוא אמנם קטן, אבל אנחנו רואים אותו כי מפרש שמש הוא מאד מבריק. הוא מאיץ באופן חריג בדיוק בגלל אחת מהסיבות הטבעיות שהזכרתי - קרינת השמש. אם הוא נשלח באופן מכוון, אז הוא כנראה התקלקל כי אין סיבה שמפרש שמש יסתחרר ככה באופן מכוון וגם ינוע כל כך לאט. לא ברור מתי הוא התקלקל, לאחרונה? לפני מיליוני שנים? עוד תצפיות יכולות למקד ולחזק את ההשערה הזו.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים