בתשובה לאריק, 29/04/19 11:34
תשובה פשוטה 706218
אני לא ממש קונה את התאוריה הזו על ההתמהמהות של תרופת הפלא לסרטן.

ראשית, תרופת פלא כזו - או לפחות גירסאות ראשוניות שלה - יכולה לצמוח מהאקדמיה, שמושפעת פחות משיקולים מסחריים. ע"ע קופקסון.

שנית, יש מן הסתם חברות תרופות גדולות שכרגע אין להן מוצרים בתחום הסרטן, ולכן רק יכולות להרוויח אם יפתחו וישווקו תרופת פלא.

שלישית, חברת תרופות גדולה, גם כזו עם מוצרים בתחום הסרטן, תוכל לשבור את השוק עם תרופת פלא: אני מעריך שההכנסות מתרופה שמרפאה באופן מוחץ את כל סוגי הסרטן (אפילו בטיפול בודד, ולא מתמשך), יהיו יותר גבוהות מההכנסות הנוכחיות בתחום הסרטן של כל אחת מחברות התרופות.
תשובה פשוטה 706238
אני מדבר על התמריץ של חברות התרופות.
החסרונות (המקיאווליסטיים) של תרופת הפלא לסרטן:
- היא הורגת לא רק את ההכנסות מהתרופות הנוכחיות אלא גם את אלו מתרופות עתידיות.
- בתום תקופת הבלעדיות ייכנסו תרופות גנריות וההכנסות ממנה יירדו פלאים, בלי שאפשר יהיה להמשיך את המחזור עם תרופות יותר טובות אינקרמנטלית.
חבר את שני אלו ביחד ובעצם היא גומזת את כל ההכנסות העתידיות של החברה מסרטן בטווח הארוך.
- בתרופות מאריכות חיים הצרכן משלם סכום גבוה מדי חודש עד שהוא מת. נגיד 8000$ לחודש. חלק מהפציינטים יכניסו לחברה לאורך חייהם 50 אלף דולר וחלק יכניסו 100 אלף דולר. נגיד 75 אלף דולר בממוצע. תרופות אינקרמנטלית טובות יותר רק יגדילו את ההכנסות עקב תוחלת חיים ארוכה יותר של הפציינטים.
כדי שתרופת פלא תשתלם היא תצטרך להיות מתומחרת בסכום חד פעמי גבוה בהרבה מזה, נגיד 200 אלף דולר לפציינט. יהיה קשה לדרוש סכום כזה מהפציינט הממוצע.

לעניין האקדמיה:
1. אין מה להשוות בתקציבים- חברת פפייזר לבדה מוציאה 8 מיליארד דולר בשנה על מו"פ.
2. האקדמיה בעצמה ממומנת ע"י חברות התרופות. בין אם בגלוי או בסתר. חוקר מוביל של סרטן השד קיבל בסתר מיליוני דולרים מחברת רוש, ובכנסים נתן ספין חיובי לתוצאות שני ניסויים קליניים שרוש מימנה, אף שרבים אחרים ראו כמאכזבים.
תשובה פשוטה 706241
יש קופות חולים (או באופן כללי: ביטוחי בריאות) שכרגע מתחילים לפשוט את הרגל בגלל התרופות היקרות לסרטן. יהיה להם משתלם לממן מחקרים כדי להקטין את ההוצאות שלהם. או למדינות שונות.

ומעבר לכך: אם אנשים לא ימותו מסרטן הם ימותו מדברים אחרים. אני לא דואג לחברות התרופות.
תשובה פשוטה 706244
בהנחה שאין קרטל בין חברות התרופות, כל חברה צריכה לחשוש שאם תרופת הפלא היא בהישג יד אז חברה אחרת (או האקדמיה) תפתח אותה.

חוץ מזה, זה נכון בכלל שאת התרופות הנוכחיות לסרטן אנשים לוקחים לאורך זמן? אני די בטוח שלא; ממה שאני מכיר יש כמה מחזורי טיפול, וזהו. נכון שהסרטן יכול לחזור מתישהו; זה יכול לקרות גם עם תרופת הפלא שאנחנו מדמיינים כאן (אלא אם אתה הולך צעד קדימה ומדמיין חיסון פלא (-: ).
תשובה פשוטה 706267
>> ממה שאני מכיר יש כמה מחזורי טיפול, וזהו.

כימותרפיה אכן ניתנת בד"כ כסדרת טיפולים על פני כמה שבועות / חודשים, בהחדרה לווריד, אבל עכשיו אני קורא שיש תרופות כימותרפיות שניתנות בכדורים על פני מספר שנים. בנוסף, יש תרופות הורמונליות נגד סרטן השד שניתנות על פני שנים למחלימות (אחרי ניתוח / כימותרפיה / הקרנות) כדי להקטין את הסיכוי להישנות המחלה, וגם לנשים בריאות בסיכון גבוה.
תשובה פשוטה 706256
אני שמח לבשר לך שעל סמך היכרות קרובה עם כמה רופאים אונקולוגים (מטפלים וחוקרים), ואיש בכיר מאוד בחברת תרופות גדולה (לשעבר) וקטנה (בהווה), אני מרגיש נוח למדי להצהיר שתיאורית הקונספירציה אותה אתה מתאר היא בלתי סבירה בעליל.
תשובה פשוטה 706454
כן. מסתבר שחברות התרופות תמכו כבר בניסויים לחיסונים נגד סרטן, שנכשלו. אבל האימונו-אונקולוגיה חוזרת לפרונט1

____
1 לחסרי מנוי- הכתבה דרך חיפוש גוגל
תשובה פשוטה 706283
הפלא של תרופת הפלא שלי הוא חתיכת פלא. תאר לעצמך שבמקום שתהיה תרופה אחת של חברה א' שעוזרת ככה ככה ל-‏60% מחולי סרטן הכבד, ותרופה אחרת של חברה ב' שעוזרת קצת יותר ל-‏20% מחולי סרטן הריאות, וכו', תהיה תרופה יחידה שתרפא באופן מוחץ את כל סוגי הסרטן. לתרופה כזו יהיה שוק הרבה יותר גדול - בפקטור אדיר - מהשוק של כל תרופה אנטי-סרטנית קיימת, ונראה לי שכל חברת תרופות תשמח לשווק אותה, גם תמורת מחיר משמעותית יותר נמוך מזה שנקבת.

את המשפט "האקדמיה בעצמה ממומנת ע"י חברות התרופות" הייתי מחליף ב"בתחומים מסוימים באקדמיה, חלק מהחוקרים מקבלים מימון חלקי מחברות תרופות". הסתכלתי עכשיו בגיליון ינואר האחרון של הג'ורנל Cancer, מטעם האגודה האמריקאית לסרטן. מתוך 11 מאמרי מחקר שהתפרסמו בו (לא כללתי סקירות, מאמרי מערכת, מאמרי תגובה וכו'), רק בשניים נכתב בסעיף ה"מימון" שהמחקר מומן בשיתוף של חברת תרופות: באחד מהם היה מדובר באספקה של תרופה שנבדקה במחקר, ובשני (שעסק בסטטוס התעסוקה של מבוגרים שעברו בילדותם השתלת מח עצם) צוינו כמה חברות תרופות בין התומכים במרכז הבינלאומי למחקר השתלת מח עצם, שסיפק את הנתונים. בסעיף ה"ניגוד עניינים", שישה מתוך 11 המאמרים לא ציינו דבר, ארבעה ציינו שחלק מהחוקרים קיבלו / מקבלים מימון חלקי מחברות תרופות, אבל לא בנושא המחקר, ורק מחקר אחד (אותו מחקר שציין אספקה של תרופה) דיווח על תשלום מטעם חברת התרופות לאחד המחברים בנושא המחקר המדווח במאמר, וכן ששלושה מחברים אחרים שייכים לחבר המנהלים של חברת התרופות (למאמר יש 16 מחברים, והוא קיבל מימון נוסף ממקורות ממשלתיים).

לא הכרתי את הסיפור על אותו חוקר מוביל וחברת רוש (הקישור שצירפת לא עובד לי), ומה שאתה מתאר נשמע לחלוטין לא בסדר. אבל זה שיש תפוח רקוב אחד (או כמה) בסל, לא אומר שצריך לחסל את ענף התפוחים.
תשובה פשוטה 706286
נסה את הקישור הזה

>> כל חברת תרופות תשמח לשווק אותה, גם תמורת מחיר משמעותית יותר נמוך מזה שנקבת

ומה יקרה כשתגמר תקופת הפטנט?

כל המודל העסקי של חברות התרופות האתיות הוא
א. לפתח תרופות שעוזרות קצת לכל הסובלים מבעיה בריאותית מסויימת, או הרבה לחלקם
ב. לפתח תרופות אינקרמנטלית טובות יותר שיחליפו את התרופות שנגמר להן תוקף הפטנט.

למה להם לשחוט את התרנגולת עם תרופה שאין צורך לשפר כל הזמן?

התעשיות הן שמרניות. תראה כמה זמן לקח לתעשיית הרכב לפתח מכוניות חשמליות.
תשובה פשוטה 706311
אני מבין קטן מאד בכלכלה של תעשיית התרופות, אבל נראה לי שתרופת הפלא שאני מפנטז עליה תביא כזו בוננזה מטורפת לחברת התרופות שתפתח אותה (כשהפטנט תקף, ומן הסתם במידה פחותה משמעותית אחרי שהוא יפוג), כך שהרווחים ממנה יגמדו את הרווחים העתידיים המהוונים של האלטרנטיבה - סדרת תרופות סטנדרטיות משופרות אינקרמנטלית.

חוץ מזה, בסוף תקופת הפטנט החברה מוזמנת להתחיל לשווק את תרופת הפלא לאלצהיימר, שהיא תפתח בעזרת הרווחים מתרופת הפלא לסרטן ;-)
תשובה פשוטה 706312
בפועל זו לא תהיה תרופת פלא מוחלטת. תהיה התקדמות בטיפול בחלק מהמקרים, ואז בחלק נוסף, ואז בעוד חלק. כמוכן בהחלט סביר שיש כאן אפשרויות לפתח תרופות חדשות יותר עם תופעות לוואי חלשות יותר.

יש כאן עשרות שנים של התקדמות, במקרה הטוב.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים