בתשובה להיא, 13/07/19 22:14
סליחה על הניג'סיות אבל יש לי צורך לחלוק איתכם את החוויה 707936
הבהרה: המוטיבציה של המו״ל הגרמני ברורה (בלי קשר לדעתי עליה). התכוונתי לצעד של מיזם גוטנברג. במחשבה שניה: אולי הם לא רוצים (מתוך עיקרון) לממש חסימה לפי כותר. אבל אז למה הסיפור של סמית לא חסום?
סליחה על הניג'סיות אבל יש לי צורך לחלוק איתכם את החוויה 707940
הם כתבו בפירוש בדף שקישרת אליו: אין להם את המשאבים להמשיך להתמודד עם תביעות מסוג זה או עם חוקי זכויות פרטניים, די להם בהתמודדות עם החוק האמריקאי. מכיוון שביהמ"ש הגרמני הראה שהוא יעמוד על החוק הגרמני ולא יסתפק באמריקאי, עלולות לצוץ תביעות אחרות בהמשך. החסימה הגורפת מונעת אותן מראש.
סליחה על הניג'סיות אבל יש לי צורך לחלוק איתכם את החוויה 707942
אבל סמית נפטר רק ב־1966. בהנחה הסבירה מאוד שזכויות היוצרים על היצירות נרשמו (בארצות הברית לא הייתה אז קבלה אוטומטית של זכויות יוצרים/ חיפוש מאוד זריז לא העלה שידוע שיצירותיו של סמית לא נרשמו), הרי שהן לא פגו מאז. אולי מישהו נתן הרשאה מפורשת ליצירות הללו? ועדיין, זה הורס לי את התאוריה של אי מימוש חסימה לפי יצירה (הרבה יותר קל לחסום רק את אותן 18 היצירות. אבל אז נכנסים להרבה פינות).

לשם השוואה, בויקימדיה קומונז מנסים לוודא שהיצירה מצייתת בפרט לחוקי זכויות היוצרים של ארץ המקור של היצירה ושל ארצות הברית (המקום שבו הכי קל לתבוע את הארגון) ואם אפשר גם של כל העולם. יש מקרה של תמונות שצולמו בארץ לפני פחות מחמישים שנים ולכן זכויות היוצרים עליהם כבר פגו. אבל זה לא המצב בארצות הברית. וזה יוצר בעיות לפעמים.
סליחה על הניג'סיות אבל יש לי צורך לחלוק איתכם את החוויה 707947
הם כותבים בדף ההסבר: על פי החוק האמריקאי, תוקף הזכויות על יצירות שפורסמו לפני 1978 מבוסס על תאריך הפרסום, ולא על תאריך הפטירה.
סליחה על הניג'סיות אבל יש לי צורך לחלוק איתכם את החוויה 707950
כן אבל גם הסיפור נכתב כעשרים שנה לאחר הספר.

בדקתי את הדברים יותר לעומק. אני מגיעה לדף הראשי של פרוייקט גוטנברג, אבל זהו בעצם. אם אני מנסה להגיע לדף החיפוש אני נחסמת.
עשיתי חיפוש גוגל של כמה וכמה מהסופרים אהובים עלי, חלקם נפטרו מעולו של עולם לפני 300 שנה ויותר. היצירות שלהם על אתר פרוייקט גוטנברג גם חסומות בפני.
אז העובדה שהכניסה לסיפור של סמית' לא חסומה, היא להשערתי טעות טכנית, או סידור מיוחד.

כן, סביר שהחסימה מונעת תביעות נוספות, ואם היא נועדה גם ליצור הדים ומחאה - אלו באו במנות קטנות יחסית. (יש לי כמה השערות מדוע)
בכל מקרה, פרוייקט גוטנברג בגרמניה (שהדפים שלו עדיין זמינים בגרמניה) הוא תחת חסותה של הוצאת לאור אחרת - שפיגל, והיא מכילה יצירות בגרמנית ותרגום גרמני ליצירות בשפות אחרות. שפיגל מנצלת את ההזדמנות שם לפרסם ולמכור ספרים דיגיטלים שלה.
סליחה על הניג'סיות אבל יש לי צורך לחלוק איתכם את החוויה 708053
סוף סוף הצלחתי להבין למה יש לי גישה לסיפור של קורדויינר סמית'. הוא נמצא ברשת מסגרת פרוייקט גוטנברג הקנדי.
ועל זה נאמר: God save the Queen, eh.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים