בתשובה ליוסי, 26/09/19 15:57
24 ביום = כ-‏20% מסך מקרי המוות בישראל. מאיפה המספר הזה? 709745
תכנס לתגובה שקישרתי אליה קודם, וממנה לקישורים שלה. רוב מקרי סרטן המעי הגס ניתנים למניעה. תזונה ואורח חיים הם שחקני מפתח בהתפתחות סרטן המעי הגס. בשר מעובד (פסטרמה, נקניקיות וכו') הוא קרצינוגן מוכר, אבל המזון המתועש דל בסיבים תזונתיים שהם מרכיב חשוב בתזונה שמונעת סרטן. מזונות עתירי סיבים הינם- ירקות, פירות, דגנים מלאים וקטניות.
לפי ניתוח של צואה מאובנת האדם הקדמון אכל 100 גרם סיבים ביום. ההמלצה הנוכחית היא ל 25-30 גרם ביום והאמריקאי הממוצע צורך רק 16 גרם ביום. נראה לי שהישראלים אוכלים יותר סיבים מהאמריקאים (הרבה בזכות החומוס), ובגלל זה אנחנו במקום 35 מתוך 36 בין מדינות ה OECD מפטירות מסרטן המעי הגס, אבל אם אנחנו לא רוצים להתקדם בדירוג אנחנו צריכים להזהיר את הציבור מפני קמח לבן (0% סיבים).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים