בתשובה לעומר, 30/12/19 13:05
712160
כן (לא קראתי).
712166
תודה!
בערך 712169
מהקישור:

"לפי התרחיש הצפוי של הפחתה ליניארית של 30% בצריכת הרכיבים המזיקים על פני עשור, יישום הרפורמה צפוי למנוע מעל 22,000 מקרי תמותה, וחסכון מצטבר של כ-‏6 מיליארד ₪ - כ-‏2,200 איש בשנה כ-‏600 מיליון ₪ בשנה בממוצע.
בתרחיש השמרני יותר, של הפחתה של 20% בצריכה, צפויים להימנע כ-‏16,300 מקרי מוות, ולהיחסך כ-‏4.5 מיליארד ₪ על פני עשור, כ-‏1,630 איש בשנה וכ-‏450 מיליון ₪ בשנה, בממוצע."

מצאתי במסמך רציונל לתחשיב הכלכלי בהסתמך על המספרים שהדגשתי, אבל לא מצאתי מאיפה אלה הגיעו ובלי לדעת את זה אנחנו עוסקים בניחוש, לא בתחשיב. בנוסף, לא ברורים לי היחסים בין המספרים בשני התרחישים.

(להסרת ספק: אני חושב שמדובר בצעד חיובי של משרד הבריאות, למרות שיש לי השגות בקשר להכללת שומן רווי)
בערך 712179
מסכים. צעד חשוב בכוון הנכון.
אם זה יפחית את צריכת הביסלי דייני.

הפחתת סוכר ומלח הן שתי מטרות מאוד ראויות. מבחינתי הרעלן השלישי הוא שומנים מוקשים ולא שומנים רוויים, אבל לא אדקדק בקטנות.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים