בתשובה לשוטה הכפר הגלובלי, 08/01/20 12:05
712499
מהכתבה: "גורמים במערכת הבריאות הטילו ספק שמדיניות חדשה ומצמצמת תאומץ ביחס לאחד הנושאים הרגישים ביותר בחברה הישראלית. 'אף שר בריאות לא רוצה להיות חתום על מהלך כזה', טוען גורם בכיר במערכת הבריאות ... במשרד הבריאות מתייחסים למדיניות טיפולי ההפריה לאורך השנים כאל תפוח אדמה לוהט, מתוך הנחה שצמצום המימון עלול לעורר סערה ציבורית, במדינה שבה ילודה היא ערך מקודש."
712511
בעבר היו כמה נסיונות לצמצם את זה. מה שקורה הוא שמטופלות באות ומפגינות ויוצאות לתקשורת באמירות של "שר הבריאות רוצה למנוע ממני את הזכות לילדים משלי" ודי מהר השרים מתקפלים. אפילו כאשר מדובר על לא על צמצום תקציבים לנושאי פוריות אלא על העברת תקציבים למטופלות צעירות יותר שסיכוייהן טובים יותר הם לא מעזים לומר זאת בגלוי. כאן אפשר לראות את דעתה של תחקירנית בעובדה שכתבה ספר על הנושא. אולי הוועדה היתה צריכה להמליץ להעביר את התקציבים מטיפולי הפריה אל מוסדות חסידות גור, אז זה היה באמת מתקדם.
712632
א. צריך להדגיש שהבעיה היא באמת רגישה ולא נובעת מפוליטיקאים רעים. באופן שאני לא יודע להסביר, אולי דוקא בשל כך, כדאי להתמקד על הצד הכלכלי של העניין. אם אפשר לעזור יותר ע"י מיקוד התמיכה לנשים צעירות, צריך לעשות זאת.
ב. למשל, לדעתי חייב להיות מרכיב משמעותי של השתתפות עצמית שיעלה ככל שהגיל עולה. חשיבות התשלום הזה היא בעיקר בהגבהת הסף להולדת ילדים שהוריהם מתקשים לכלכל אותם.
ג. יש כאן גם היבט של רעות חולות שאם לא מטפלים בהם נזקן הולך וגדל. אם המדינה מממנת בנדיבות הפריות מלאכותיות, מדוע שלא תממן באופן שיוויוני גם פונדקאות ואימוץ לזוגות להט"ב וכדומה.
ד. הייתי קובע כאן עיקרון אתי להחלטות ציבוריות: ציבור רשאי להחליט להתאבד, אבל הוא לא רשאי להחליט לא לדעת שזה מה ששהוא עושה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים