בתשובה לדב אנשלוביץ, 27/03/20 19:40
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715218
כן. ברור שההנחה היא מאוד פשטנית, אבל זה הרבה יותר סביר מאשר להניח שבאורח פלא הנגיף הורג 10% מהאיטלקים ופרומיל מהגרמנים.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715220
בסופו של דבר אתה מביא את מספרי הנדבקים ומראה לכאורה שאנחנו במקום טוב. אבל אותי זה ממש לא מרגיע. כי המספרים האלה מתארים את המצב עכשיו. אני חושב שההבדל בין המספרים נובע אולי מנקודת הזמן של תחילת ההתפרצות. אני רואה שבאיטליה, למשל, הם עדיין לא הגיעו לשיא, והמספרים ממשיכים לעלות, ואולי ההבדל בינינו ובינם הוא רק רווח הזמן, כלומר בעוד תקופת זמן אנחנו נהיה במקום שהם נמצאים עכשיו, והם יהיו השד יודע היכן. תהליך הבלימה שראינו בסין ובארצות המזרח הרחוק, לא רואים אותו באירופה ובארצות הברית. אני פוחד.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715224
אני לא טוען שמצבנו טוב, נהפוך הוא, אם תיקח את התוצאה שקיבלתי למספר הכולל של נדבקים ותחלק בגודל האוכלוסיה, תראה שמצבנו רע למדי.
גם אני פוחד.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715231
ראה תגובה 715229, תהליך הבלימה באיטליה כבר החל. כנראה. ארה"ב היא בשלב של איטליה לפני שבועיים שלושה, סביר שיש לה עוד זמן עד אז.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715240
אני לא כל כך עוקב אחר המספרים באיטליה אבל אני שומע דיווחים בתקשורת, גם מהיום, שהיו אמנם כמה ימים שחשבו שיש שם האטה, אבל מאוחר יותר המצב שם חזר למצב של גידול כפי שהיה קודם.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715241
שלחתי קישור לגרף כמותי, איזה סימוכין עוד אתה צריך?
אני בטוח שאתה מסוגל לעקוב אחריו, לא פחות טוב מכל עיתונאי.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715243
הבטתי (לראשונה) בגרפים. הם לא כוללים את היום, ולעין שלי לא ממש אפשר ללמוד מהם על האטה.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715244
אתה לא רואה שגרף הנדבקים עולה לינארי ולא לוגריתמי? שמספר הנדבקים החדשים ביום מסתובב סביב אותו ערך כבר שבוע?

זה אגב לא נכון עדיין לגרף הנפטרים, וכבר הסבירו פה היטב שהוא בדיליי של שבוע לפחות.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715221
אפשר לעשות כל מיני הנחות (תרתי משמע) אבל השונות הרבה בין המדינות מעוררת חוסר נוחות, זה לא ממש אפשרי. אלא אם כן יש מוטציות שונות של הנגיף בין המדינות, או הבדלים אדירים בסווג המצב, או כמות אדירה של חולים שלא יודעים עליהם. או, וזה החשד שלי, דווחים לא אמינים. זה לא יתכן שבין גרמניה והולנד יהיו הבדלים של סדרי גודל. בקיצור רב הנסתר על הידוע ושיטת איסוף הנתונים של הממשלות לא תורמת.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715225
יש מספר הבדלים בין המדינות, אבל אני מעריך שהמסביר הגדול ביותר הוא מספר הבדיקות שבוצעו.
הואיל ורק כ 30% מהנדבקים בכלל יפתחו סימפטומים.
והואיל ואצל רבים מתוכם (בעיקר ילדים וצעירים) הסימפטומים קלים.
על כן במדינות שלא מבצעות בדיקות יזומות (איטליה) שיעור המקרים הקשים ומקרי המוות יהיה גבוה במיוחד, כי הוא ייספר מתוך אוכלוסיה של מקרים מספיק קשים כדי שיובחנו, ואילו במדינות שמבצעות הרבה בדיקות יזומות (קוריאה) שיעור המקרים הקשים ומקרי המוות יהיה נמוך במיוחד כי הוא ייספר מתוך סך הנשאים, כולל כל אלה שבכלל לא יפתחו סימפטומים.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715226
אני מאמין שהגורם העיקרי להבדל בין הנתונים הוא אחוז החולים המאבחנים מתוך כלל החולים. כפי שהדגמתי, המדינות שבהן אחוז החולים הקשים הוא נמוך הן מגוונות מאוד, בחלקן עשרות אלפי חולים ובחלקן מאות, לחלקן מערך בדיקות מקיף ולחלקן לא, לחלקן שירותי בריאות מערביים וחלקן עם מערכת בריאות כזאת שהייתי מעדיף לתפור את עצמי במקרה של חתך עמוק. מסיבה זו, ובהנחה שהנגיף מתנהג בצורה דומה בכל המדינות ואין לו העדפה לאיטלקים וספרדים על פני גרמנים ושוודים, אני נוטה להאמין שההבדל נובע ברובו מיעילות הבדיקות והיקפן, ומסיק מכך שבמדינות שבהן אחוז המקרים הקשים הוא מינימלי יש זיהוי מקסימלי של החולים, ומכך מסיק על מספר החולים האמיתי בכלל המדינות.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715227
ההבדל בכמות הבדיקות היזומות לבדו יכול לתת לך פקטור של פי שלשה.
גם ההבדל בגיל החציוני של אוכלוסיית החולים יכול לתת פקטור יפה.
רמת הטיפול הרפואי גם משנה את שיעור מקרי המוות.
ויש לי גם חשד שמידת החשיפה משתתפת בקביעת חומרת המקרה.

דווקא אמינות הדיווחים לא נמצאת אצלי בראש הרשימה. יוצא מהכלל הוא סיווג המקרה כ''קשה'', שלא ברור לי אם הוא אחיד בין המדינות. לעומת זאת אני חושב שסיווג מקרי המוות הוא אחיד.
אז כמה חולים בקורונה יש באמת? 715251
נעזוב את מםפר המקרים המאובחנים זה מספר סופר בעייתי כפי שהסברתם. איך אתם פקטור של 8 בין מספר המתים פר מיליון תושבים של גרמניה לעומת הולנד, שתי מדינות דומות מאוד ומספר המקרים המאובחנים פר מיליון דומה? זה יכול להיות שבהולנד יש תת אבחון של סדר גודל? לא נראה לי. אולי המקרים המאוד קשים מתרכזים בצבירים? כמה בתי אבות הולנדיים נגועים והמספרים עולים. אבל פקטור של 8?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים