בתשובה לeasy, 07/04/20 7:48
treat fire with fire 716295
כל אחד מאתנו כבר נחשף לשפעת עונתית, כנראה פעמים רבות, ולכן יש לנו חיסון ברמה מסוימת. לקורונה עוד לא נחשפנו מעולם ולכן החשש להידבקות הוא גדול יותר. גם בווהאן לא כל האוכלוסיה נדבקה, למעשה מן הסתם הרוב הגדול לא נדבק, ושם סביר שכולם או לפחות חלק גדול נחשפו.
treat fire with fire 716296
יש אנשים שכן חולים כל שנה או כמעט כל שנה בשפעת. אני מכיר כמה כאלה (לא אני, הפעם האחרונה שחליתי בשפעת היתה לפני הרבה יותר מעשור). האם וירוס הקורונה ישתנה כמו וירוס השפעת כך שבכל שנה יופיעו זנים חדשים?
treat fire with fire 716323
הערת ביניים:
"שפעת" הפכה להיות שם גנרי לכל זיהום נגיפי (ללא תסמינים ספציפיים כמו למשל אבעבועות) שמעלה את החום לכמה ימים או שעות. מעטים המקרים שבהם נערכת בדיקה אם אכן מדובר במשהו ממשפחת האינפלואנזה. מכאן הזילזול, שאולי אינו מוצדק דיו, במחלה ובסיכוניה (ע"ע "כולה שפעת...").

כולנו מכירים אנשים שחולים כמעט כל שנה, לפעמים אפילו יותר מפעם אחת, אבל יתכן שאף אחת מהמחלות האלו אינה באמת שפעת.
treat fire with fire 716326
כרגע הדעה הרווחת בין הוירולוגים היא שהוירוס הזה לא מועד לשינויים מהירים, בניגוד לוירוס השפעת שהוא די ייחודי מהבחינה הזאת.

ולמרות כל העובדות הלא נעימות שהמציאות מטיחה בי לאחרונה אני ממשיך לאחוז בדעתי שאנחנו לא נותנים מספיק קרדיט לעולם הרפואה מבחינת מציאת דרך להתגבר על המחלה תוך זמן קצר יחסית.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים