בתשובה לשוקי שמאל, 09/04/20 20:09
חדשות החיסון 716537
המקור לידיעה הוא, מן הסתם, מיג״ל או אולי עם תיווך של משרד המדע. אין כאן כמעט שום דבר חדש מאז ההצהרה שלהם מסוף פברואר. בסוף פברואר הם כתבו: „המטרה שלנו היא לפתח חיסון תוך 8–10 שבועות ולהשיג אישור בטיחות תוך 90 ימים. בכתבה אין שום עדכון על קצב ההתקדמות. לכן לא סביר להניח שהוא השתפר מאז התחזית הקודמת (תחילת עד אמצע מאי). בעצם מה שיש בידיעה זו הצהרה חדשה של אופיר אקוניס שמעובה במידע ישן יותר מההצהרה הקודמת.

בידיעה הנוכחית בג’רוזלם פוסט1 אישור הבטיחות הפך לאישורים רגולטוריים בתחילת הידיעה, אבל בציטוט מהאיש במיג״ל הוא עדיין מופיע כאישור בטיחות.

מהו בדיוק אישור הבטיחות? האם הוא כרגיל התנאי לכניסה לניסויים קליניים או תוצאת הניסוי הקליני משלב 1?

אחד הדברים הנחמדים בחיסון שהם מפתחים הוא שהוא לא דורש הזרקה, ולכן בעיקרון פחות מסוכן. מצד שני, יש סיכון יותר גבוה שהוא לא יעבוד. אבל אני מניח שקל לבדוק אם הוא לא עובד. לכן יכול להיות ששווה יהיה לקצר הליכים עבור חיסון כזה, אבל בהנחה שיהיה פיקוח מספיק טוב. כלומר: אם בסוף מאי יש לנו כבר משהו שיכול לעבוד, אולי זה עדיף על מסיבות ההדבקה שירדן מתכנן לנו.

1 למה לעבור דרך גוגל?
חדשות החיסון 716543
אבל בלי קשר, הצוות הזה הזה עוזר לענות לשאלה ההיפוטתית: אם היה לנו חיסון לסארס או מרס, האם היינו מצליחים לפתח חיסון לקורונה מהר יותר? לצוות הזה היה ביידיים (מבחינת המחקר) חיסון לוירוס קורונה אחר, אבל הוא לא מוביל במרוץ העולמי. הסתייגויות:

* יש, מן הסתם, בעולם צוותים עם מימון גדול בהרבה.
* הטכניקה שהם פיתחו נבדקה על עופות ולא על בני אדם.
חדשות החיסון 716560
פיתוח חיסון הוא תהליך ממושך שאינו מתאים לצרכים העכשוויים. יש אפשרות לא רעה לפתח מהר שני דברים שיטפלו מייד במצב העכשווי.

1. פיתוח גילוי מהיר אמין וזול שיפשר לנטר את מוקדי ההפצה ביעילות מספקת כדי לבלום את ההפצה כמעט לאפס, נניח פחות מאחוז חולים מאומתים ליום.

2. טיפול מסייע לחולה בינוני ומעלה שיקצר את זמן האישפוז ויפחית באופן דרסטי את המתים והנכים מהמחלה, הנכות מהמחלה היא פגיעה בלתי הפיכה בחלקי הריאה המחמצנים.
חדשות החיסון 716564
מה שקרה בפועל זה שדוקא דובר מטעם החברה תיקן את כבוד השר הקשקשן והבהיר שני דברים. ראשית מיגל עשו שינוי בחיסון כדי להתאימו לקורונה החדש ותוצאות הניסויים הקודמים אינם תופסים. שנית, גם אם יתברר בניסויים שהחיסון אפקטיבי, לוח הזמנים לייצור המוני הוא עדיין לסוף השנה הבאה.
רק השלב הניסויי שנועד לוודא שלחיסון אין תופעות לוואי קשות בבני אדם נמשך לא פחות מחצי שנה וגם זה הליך מזורז. הליך של פיתוח חיסון בעבר הרחוק (לפני מגיפת הקורונה) נמשך כ-‏10 שנים.
חדשות החיסון 716579
ייצור המוני הוא כמובן בעיה גדולה, אבל אם מתחילים לתת חיסון לפי קבוצות סיכון היא קצת פחות נוראה. ברגע שהפגיעים ביותר מחוסנים אפשר לתת לשאר הציבור הרבה יותר חופש בגלל שהסיכוי של אדם צעיר ובריא להזדקק למכונת הנשמה הוא נמוך מאד.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים