בתשובה לרודי וגנר, 16/04/20 10:26
ילדים זה שמחה? 717067
המחסור במידע אפידמיולוגי מוזר ומטריד גם בעיני תגובה 716770
יש כאן בעיה גלובלית, שהאנושות כולה מתמודדת איתה כבר כמה חודשים, ואני לא רואה שיש מאמצים גלובליים להתמודד נגדה. זה נראה כמו כל מדינה לעצמה, וטראמפ עוד מקפיא את התמיכה של ארה"ב בארגון הבריאות העולמי.
לא ראיתי
מה שאנחנו כן יודעים זה שבשבדיה הגנים ובתי הספר היסודי נשארו פתוחים, והמגפה לא משתוללת שם. אמנם המסננת שם עם חורים מאוד גדולים, הם לא עושים בדיקות יזומות ולכן מספר מקרי המוות שם גדול מאוד ביחס למקרים המדווחים, אבל העיקר הוא שהקצב של הגידול אצלם נבלם כמו במדינות אחרות. לפי מספר מקרי המוות שלהם, כנראה מספר המקרים המתוקנן שלהם יהיה דומה לזה שבשוויץ (כלומר פי 2.5 ממה שהם דיווחו), אבל קצב הגידול משווה תפוחים עם תפוחים אז לא משנה מה הם סופרים, כל עוד זה עקבי. הם ירדו לקצב גידול של 4.1% בשבוע האחרון (אתמול אפילו ל 1.4%, אבל אני לא סומך על נתון חד יומי), לא כל כך שונה מהקצב של 3.8% שישראל יושבת עליו כבר 10 ימים, עם סגר מלא.
ילדים זה שמחה? 717074
המחסור במידע על המחלה עומד בניגוד מלא לתיעוד הקפדני של המקרים המדווחים.
אתרים רבים מספור (ויקיפדיה עושה עבודה נהדרת) מתעדים כל מקרה חדש במאוריציוס, אבל אף אחד עדיין לא יודע (לפחות אין שום מידע פומבי) מה שיעור ההדבקה האמיתי, למה ילדים לא סובלים מסימפטומים כמו מבוגרים, ושאר שאלות שהתשובה עליהן היתה נותנת כלים להתמודדות מושכלת עם ההתפרצות.
ילדים זה שמחה? 717146
האמת היא שאחד הדברים המפתיעים הוא העדר פילוח הגילים והמינים הגלובלי. הרי אתר כמו ה-worldometers או זה של ג'ונס הופקינס אוסף את כל הדיווחים על מתים מרחבי העולם. צריך להיות טריביאלי בשבילו לרכז את כל המקרים שבהם יש מידע של גיל ומין או את כל הסיכומים המדינתיים עד כמה שקיימים כאלה. בישראל מתפרסמים מדי יום דיווחים על החולים בחלוקה לקבוצת גיל ויש מידע גיל ומין על כמעט כל המתים, אני מניח שבארצות רבות יש דיווחים דומים. אז מה הבעיה לרכז את זה? בקצת חיפושים אני מוצא נתונים חלקיים מגרמניה, מאנגליה וויילס, מדרום קרוליינה, אבל איזשהו סיכום כללי לא מצאתי.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים