בתשובה לדב אנשלוביץ, 18/04/20 11:11
717308
גם אני מחסידי החסכון במים. ובעד להכניס כלים עם הלכלוך.
את הפילטר צריך לנקות מדי הפעלה. אני מזייף ומנקה כל שתיים.
אני מפעיל את המדיח דרך קבע בתוכנית המקוצרת של שעה (בתוספת 10 דקות ייבוש).
המדיח מתמודד עם כל לכלוך למעט זה הדבוק מאוד- לדוגמה שאריות גואקומולי, קורנפלקס או אפילו קפה נמס, שהתייבשו יום שלם בכלי ודורשות קרצוף רציני.
הפתרון שלי- לקרצף את הלכלוך הדבוק עם ספוגית/סקוטש במקרים קשים וסבון כלים ולהכניס כך את הכלי למדיח בלי לשטוף אותו.
כמובן שאם מכניסים את הכלים למדיח לפני שהלכלוך התייבש, והמדיח לא מלא עדיין, אפשר להפעיל את תכנית השטיפה הקצרה ללא סבון, שתשמור מפני התאבנות הלכלוך.
717317
את הפילטר צריך לנקות מדי הפעלה? געוואלד! פעם בכלל לא ידעתי שצריך לנקות‏1. זה באמת גרם לזה שהיינו צריכים טכנאי לא מזמן. אבל זה אחרי שנים של אי-ניקוי‏23, בלי פגיעה ניכרת בתפקוד. הטכנאי לימד אותי שצריך לנקות "פעם בכמה זמן", ואני לוקח מזה שאיפה לנקות פעם בכמה חודשים, ובפועל כנראה אנקה פעם בשנה, אם מישהו יזכיר לי.

ניקוי הפילטר בעצמו עולה בכמות מסוימת של מים, לא?

1 לא מעיד טובות על חוכמתי, אני יודע.
2 יש לציין שאני כן מנקה כלים לפני ההכנסה למדיח, אבל לא במים - בערך מה שיורד בגריפה עם הצד של המזלג. יכול להיות שאחרים בבית כן מנקים במים לפני, אבל אם כן אז ממש במעט מים.
3 אני מודה גם ב-OCD שלי להעדיף לאכול על פני לזרוק כל פרור אכיל שנשאר, ואני לא מוכן להודות ברף שלי ל"אכיל".

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים