בתשובה לאריק, 01/06/20 2:49
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 720250
בהבאת ההגדרה הזאת מתוך חוק המתנות אכן התקלת אותי, אבל זה בגלל שבהגדרה הזאת ישנה סתירה פנימית שמנסחיו מן הסתם לא שם לב אליה, וכדי שלא תהיה סתירה צריך לא להשתמש בהגדרת "מתנה" במלים "טובת הנאה". אפשר לראות זאת גם מתוך הגדרת המושג "טובת הנאה" שמדבר בפרוש על תמורה עבור פעולה של המקבל, וגם מדברי שי ניצן ומנדלבליט עצמם: "לא ניתן לקבוע כי הכספים (מימון המשפט - ד.א.) ייחשבו כמתנה, וגם מתוך הדוגמה שהבאתי קודם: איש לא יאמר "קבלתי לחתונתי מפלוני טובת הנאה בגובה 500 ש"ח ". לו בכללי אשר הם היו מתכוונים גם למתנות הם היו בפשטות מכניסים שם את המילה "מתנה", ועובדה שהיא אינה שם.
מנדלבליט ושי ניצן כותבים בהחלטתם בפרוש שלא מדובר במתנה, אבל כן ב"טובת הנאה", ועם זה אני לא מסכים. אמרתי כבר לגבי פסיקות של שופטים, וזה נכון בוודאי לגבי החלטות של אנשי הפרקליטות שבעיני אין הם איזה אור גדול שמאיר לפתע את האמת. אין די בכך שהם אמרו כדי לשכנע אותי.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 720258
יש לי הסבר מדוע המשפטנים לא אומרים "מתנה".
מנדלבליט והשאר אומרים שגם אם מימון המשפט אינו נכלל תחת חוק המתנות בגלל היחסים הקרובים בין נתניהו לבין המממנים, הרי שכללי אשר נועדו להחמיר עם שרים, ושם לא מבחינים בין טובת הנאה אחת לאחרת. האיסור הוא גורף, והועדה תוכל לאשר בקשה לחריגה מהכללים אם הדבר נראה לה מוצדק בנסיבות המקרה ותקין מבחינה ציבורית.
תראה אם דבריו של יורם רובין (היועמ"ש של הועדה במשרד מבקר המדינה) מתוך פרוטוקול ועדת הכנסת לענייני ביקורת המדינה, 17 לדצמבר 2018, יכולים לשפוך אור על העניין:
"אין חולק שתרומה כזאת, כדי לממן הוצאות משפט, היא מתנה, השאלה אם היא ניתנת לשר או לסגן השר באשר הוא עובד ציבור או לא באשר הוא עובד ציבור."
"השאלה אם הכסף שמתבקש להתקבל מאותם אדונים הוא מתנה אסורה לפי חוק המתנות, קרי כסף שניתן לו ללא תמורה באשר הוא עובד ציבור, היא שאלה לוועדת המתנות המשרדית, לוועדת ההיתרים מכוח חוק המתנות שנמצאת במגרשו של היועץ המשפטי לממשלה, ולא במגרשה של ועדת ההיתרים במשרד מבקר המדינה."
"השאלה היתה אם חרף העובדה שזוהי ההחלטה של ועדת המתנות ושל היועץ המשפטי לממשלה, האם הדבר נמצא גם בסמכותה של ועדת ההיתרים לפי החלטות ועדת אשר, שנמצאת ליד מבקר המדינה. העמדה של היועץ המשפטי לממשלה הייתה שההחלטה צריכה לעמוד במבחן כפול, זאת אומרת היא צריכה לעמוד במבחן הזה, באופן מצטבר היא צריכה לעבור גם את המסננת של ועדת ההיתרים."
"הוא העביר את זה למגרש של ועדת ההיתרים, אל"ף, מתוך השקפה משפטית שזה צריך לעבור גם את המדרגה הזאת, בי"ת, כך נהגו תמיד, גימ"ל, יש כבר לפחות שלושה תקדימים של בקשות מוועדת ההיתרים לעניין של תרומות ספציפיות, חלקן מהתקופה לפני שההחלטות היו מפורסמות ולכן הן מצוינות בהחלטת הוועדה ללא שם."
"בהתחלה הם (פרקליטי רוה"מ- אריק) טענו לחוסר סמכות, טענת חוסר הסמכות נדחתה."
"עורך דין ויינרוט ז"ל טען שיש בעצם שתי ממלכות נפרדות, ממלכה אחת של חוק המתנות, שהשאלה הזאת נידונה לפי חוק שירות המדינה (מתנות) ונדונה השאלה אם המתנה ניתנת ללא תמורה, אז זו סמכות של ועדת המתנות המשרדית וכדומה, ורק כאשר מדובר באיזה שהיא תרומה או מתת שניתן בתמורה לעבודה או לנסיעה לחו"ל וכיוצא בכך, אז מוסמכת ועדת ההיתרים של משרד מבקר המדינה."
"הוועדה קבעה כמה דברים. ראשית, שזו עמדת היועץ המשפטי לממשלה. אמנם הוועדה עצמאית, אבל נתנה משקל לעמדת היועץ המשפטי לממשלה שסבר שיש סמכות. הדבר השני, בשאלת הסמכות ניתן משקל לעובדה שבשלושה מקרים בעבר הוועדה כבר נתנה החלטות שליליות בנושא של גיוס תרומות, זאת אומרת נטען לגופו של עניין, אפשר לומר כבר עכשיו שהיא דחתה במקרה של שלושה שרים, שרים או שרות, ובסופו של דבר הוועדה גם דחתה את הקונסטרוקציה המשפטית שהציגו באי כוח ראש הממשלה."
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 720264
אכן מימון הוצאות משפט דומה יותר למתנה מאשר ל"טובת הנאה", משום שלא ניתן להצביע על איזו שהיא תרומה שקיבל הנותן מהנהנה, ולדעתי כפי שהסברתי מספר פעמים כללי אשר לא עוסקים כלל במתנות. לכן את הציטוט שהבאת מפי מפי יורם רובין "אין חולק שתרומה כזאת, כדי לממן הוצאות משפט, היא מתנה, השאלה אם היא ניתנת לשר או לסגן השר באשר הוא עובד ציבור או לא באשר הוא עובד ציבור" אני מבין ומקבל. וכאן אנו מגיעים בדיוק לאותו דיון שהתנהל בזמנו בקשר לתיק 1000 כאשר שמתי לב למילות החוק: "באשר הוא עובד ציבור". לדעתי זה די ברור שמימון המשפט של נתניהו על ידי בן דודו או חבר קרוב לא עונים על הדרישה הזאת. אין לי ספק שבן דודו או החבר, היו מוכנים לממן את הוצאות המשפט גם לו לא היה נתניהו ראש ממשלה, ונכונותם זו אינה קשורה בתפקידו.
גם בהשבעה אפשר להמשיך לשקר 720271
זה עוד יותד משכנע כשזוכרים שאותו בן דוד קשור לעסקת הצוללות והחברה שלו מקבלת רווחים ישירים על כן מהחלטות של ראש הממשלה - שלא היו יכולות להשפיע לו היה מוכר פלאפל, ועדיין בן דוד אהוב.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים