בתשובה להפונז, 28/10/20 15:05
ועכשיו - חיבור 727596
על כל זה אין בינינו חילוקי דעות, ואני חושב שאותו "מאמץ" שאתה מדבר עליו נעשה בקריצה.

אבל מה יקרה כש gpt5 או 6 יענה תשובה דומה, ויעמוד בהצלחה גם בחקירות של השב"כ? לפחות אני הערכתי שאנחנו יותר רחוקים מהמצב הזה ממה שאולי מתחיל להיראות עכשיו, אם כי ברור שאין לי בטחון גדול בכך. מה יקרה אם יתברר שה"הבנה" (במרכאות או בלעדיהן) של המערכת באמת ממשיכה לעלות עם הגדלת מספר הפרמטרים, בלי לשאוף אסימפטוטית לאיזה רף שנמוך מזה שלנו? מה ניצור בעצם כשבנוסף לויקיפדיה מערכת של כמה טריליון פרמטרים תקבל כקלט גם את כל הספרים שנכתבו, את כל הסרטים מיוטיוב (טוב, על זה קל לענות: היא תתחיל לגדל חתול) ואת כל המחקרים המדעיים שפורסמו? אריתמטיקה פשוטה היא כבר לימדה את עצמה (לא מושלמת, אבל משהו) ומי יודע מה השלבי הבא?

אני לא חושב שזה הולך לקרות תוך שנתיים-שלוש, וכאמור ייתכן שיש מהמורות טרם התגלו והשיטה כולה מוגבלת אינהרנטית‏1, אבל אני הרבה יותר אופטימי בשאלה אם אזכה לראות את המכונה הראשונה שעוברת את מבחן טיורינג כשהבוחן הוא לא איש פשוט אלא מומחים למחשבים, בלשנים, פסיכולוגים, פילוסופים ובעיקר: אני. זה ככל הנראה ידרוש ממני להיות בסביבה בעוד 10-15 שנה, ויש סיכוי לא רע שזה יקרה אם להאמין למחשב אריכות הימים האחרון שבדקתי.

אז למה אתה מתעקש להרוס לי את הפנטזיה?
____________
1- אני לא יודע בכמה פרמטרים משתמשות תוכנות השחמט מבוססות AI, אבל מעניין לבדוק את הקשר בין המספר הזה למד הכושר שלהן. אם gpt3 תוליד ענף שמתמחה במשחקי שח (האם זה אפשרי? אולי) נוכל אולי ללמוד משהו גם על ההשפעה של מספר הפרמטרים ושל גודל הקלט (מבחינת גודל הקלט לתוכנות השח יש כמובן יתרון טבעי בכך שהן יוצרות אותו בעצמן כך שהוא לא מוגבל).
ועכשיו - חיבור 727608
על הרבה אין בינינו חילוקי דעות.
אני אפילו אומר יותר מזה - ברגע שתוכנה כזו תוכל להבין מאמר אחד רציני (הדוקטורט של פיינמן, נניח), נראה לי שהענין סגור, כל השאר זה כבר חתולים ותמרים.
אבל נראה לי שאנחנו מאד מאד רחוקים מזה.

תראה מה קרה אפילו עם המכוניות האוטונומיות (שיש מאחוריהן פי זיליון יותר כסף כרגע מאשר ב-GPT למיניהן) - לפני שנתיים כולם אמרו שהן יהיו על הכביש תוך חמש שנים, ועכשיו כבר מדברים על עשר.
ותסכים איתי שנהיגה בכביש היא יכולת הרבה (בחזקת הרבה) יותר מוגבלת מיכולתו של מוח תבוני מהסוג שאנחנו מכירים.
ועכשיו - חיבור 727620
הספקות מתעוררים כאשר מצפים מסדרת gpt לעבור מבחני טיורינג כלשהם.

אבל אם מסמנים מטרות צנועות יותר האפשרויות להשגת מטרות מועילות הן בהחלט בהישג יד תוך מספר שנים.

ולראיה — בהמשך אביא לינק לשיחה עם מפתח תוכנה רוסי, אקרא לו ג'ינג'י כרפרנס. הגינג'י הזה פיתח תוכנה בשם replica.

רפליקה שהיא סוג משוכלל של תוכנת אליזה (?) ישנה, זו שהזכרת, תוכנה לשיחת נפש.

הג'ינג'י מרוצה מאוד מהתוצאות ומזכיר עוד כיווני פיתוח שמתקדמים יפה (לדעתו).

רפליקה הזו פותחה כבר מספר שנים, היום הג'נג'י הוא אחד הנסיינים של gpt3 וטוען ששילוב gpt3 בתוך רפליקה שיפר בצורה דרמטית את איכות רפליקה. יש אנשים שנהנים לנהל שיחות רבות וממושכות עם רפליקה.

את הלינק הזה אביא בהודעת follow up. מדובר בלינק לדיון יוטיוב ארוך, 35 דקות בערך.
ועכשיו - חיבור 727621
לינק לדיון ארוך ביוטיוב על תוכנת רפליקה


חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים