בתשובה להפונז, 01/11/20 9:45
"חדשות מעולות" או "חטיפה תרבותית"? 727714
אוקיי. בדקתי באיטליז של "זלמן", שנחשב "איכותי", למיטב ידיעתי. בשר טחון עולה לצרכן 89 ש"ח לקילו. ביונד, מנגד, עולה לצרכן 15 ש"ח לרבע פאונד שהם יותר מ-‏130 ש"ח לקילו.
אני מניח שלמסעדה שניהם יהיו זולים יותר, אבל אין סיבה שהיחס לא יישמר.
לגבי פטריות: תלוי איזה ומתי. פטריות מלך היער, למשל, עשויות לעלות גם הן בסדר גודל של 100 ש"ח לקילו. והן מצטמצמות מאוד, אז סביר שלקציצה של 100 גרם תצטרך יותר מ-‏100 גרם פטריות.
"חדשות מעולות" או "חטיפה תרבותית"? 727716
פטריות מצטמצמות מאוד בנפח, פחות במסה.
"חדשות מעולות" או "חטיפה תרבותית"? 727717
פטריות בטיגון או צלייה מאבדות המון מים, להערכתי למעלה מ-‏50% מהמסה שלהן.
"חדשות מעולות" או "חטיפה תרבותית"? 727721
מתאים למחירים שאני מכיר גם - הבשר.
היום אכן ביונד ספציפית מאד יקר, המבורגרים צמחוניים אחרים עשויים ממוצרים יותר זולים.
אני גם מניח שבינוד יקר כי א. הוא טכנולוגיה חדשה כרגע ו-ב. יש לו כרגע נפח שוק קטן. עם הזמן נפח השוק שלו יגדל והטכנולוגיה תתיעל, והוא יהפוך לזול יותר משמעותית.
לגבי הפטריות - אל תדאג, הם לא משתמשים בפטריות כמהין יקרות ומובחרות או מלכותיות בשביל קציצת המבורגר צמחונית. האמת - במקרה הזה אני אפילו חשוב שבצדק. ממילא אתה לא רוצה שבסוף יהיה לזה טעם של פטריה, נכון?
"חדשות מעולות" או "חטיפה תרבותית"? 727732
לא משתמשים בכמהין. כאמור לעיל, הטובות הן פטריות יער (אויסטר) או פטריות מלך היער.
בכל מקרה, כבר הראינו שההבדלים במחיר חומר הגלם זניחים ביחס לתוצר הסופי.
"חדשות מעולות" או "חטיפה תרבותית"? 727735
ספר את זה לכל מוזמני החתונות שמגלים - אחרי שנתנו את הצ'ק - שהאוכל חלבי ולא בשרי.
"חדשות מעולות" או "חטיפה תרבותית"? 727756
לא הבנתי איך זה קשור.
"חדשות מעולות" או "חטיפה תרבותית"? 727774
זו היתה סתם בדיחה (לא מוצלחת כנראה) על האדישות של משלמי מזומנים לרכיבים במזון שלהם. אתה מוזמן להתעלם ממנה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים