בתשובה לבן דוד, 27/04/21 10:32
736478
אתה ממחלקת "מה שלא ראיתי בעיניים לא קיים"?

הנה עדות מירושלים:

כזכור, המחסומים הוצבו בשער שכם לפני כשבועיים, עם תחילת חג הרמדאן, והובילו לזעם ולתסיסה, בעיקר בקרב צעירים ערבים באזור. רחבת המדרגות משמשת מדי חג את הצעירים כמקום מפגש לאחר התפילה והצום.

ועוד אחת מעיר הקודש:

"בתחילת הערב הגיע למקום מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי. בתשובה לשאלה מדוע הוצבו שם המחסומים, טען שבתאי שמדובר במדיניות בת עשור. "שום סטטוס לא השתנה", אמר. לא היה צריך תחקיר מעמיק כדי להוכיח שמדובר בשקר. באף שנה בעשור האחרון לא נחסמו רחבת שער שכם והמדרגות לישיבה בזמן הרמדאן. הרחבה נסגרה לזמן קצר בזמן "אינתיפאדת הסכינים" ב-‏2016, אך לא בחודש הרמדאן."

כבר קישרתי ל"כאן":

התייחס המפכ"ל לסוגיה הנפיצה סביב רחבת המדרגות, ואמר כי המשטרה חוסמת אותן כל חודש רמדאן בשנים האחרונות. עם זאת, מבדיקת כאן חדשות עולה כי אמירה זו אינה מדויקת. מתחם המדרגות בשער שכם נותר פתוח במקרים רבים בחודש רמדאן בשנים האחרונות, מלבד מקרים בודדים בהם נסגרו."

ואפילו אל אהראם שלנו מספר ש:

"בשנים קודמות לא נסגרה הרחבה באופן הרמטי אלא לסירוגין, וזאת רק כדי לדלל את תנועת המתפללים בשעות השיא. ההחלטה של מפקד מחוז ירושלים, ניצב דורון תורג'מן, לסגור הרמטית לישיבה את הרחבה בשער שכם עוררה ביקורת גם בקרב קציני משטרה, שסבורים שמדובר היה בהחלטה מתריסה ומיותרת.

ב
736481
אתה ממחלקת "אני אזרוק כמה שיותר קישורים, שסותרים זה את זה, בשביל לזרות חול בעינייך"?
קישור אחד מהקישורים שהבאת, טוען שהרחבה נסגרה "ב2016, אך לא בחודש הרמדאן". קישור שני טוען ש"מתחם המדרגות נותר פתוח במקרים רבים בחודש הרמדאן בשנים האחרונות, מלבד מקרים בודדים בהם נסגרו", ושלישי ש"בשנים קודמות לא נסגרה הרחבה באופן הרמטי אלא לסירוגין"
ואני טוען, שאם כל מקור טוען אחרת, אז כנראה שכולם משקרים (או "לא מדייקים"), כל אחד בדרכו, וצריך לשמוע מקור מהימן ואוביקטיבי, למשל מישהו שגר בירושלים ויכול לשפוך אור על הנושא.
(ואני בכלל לא נכנס לשאלה אם השנה המשטרה סגרה את הרחבה "לסירוגין" או "הרמטית", אם ההחלטה הזו נכונה או שגויה, ואם המפכ"ל היה צריך לגבות את פקודו או לעשות לו אובר-רולינג)
736490
למיטב הבנת הנקרא שלי כולם מסכימים על כך שהמדרגות לא היו סגורות באופן גורף בחודש הרמדאן בשנים שעברו, בניגוד לדברי המפכ"ל, אם כי נסגרו *מפעם לפעם* בהתאם לצרכים נקודתיים. כל המדווחים הם ירושלמים, ומה שאתה מכנה "סתירות" אינם אלא ניסוחים שונים של אותן עובדות. אם משהו לא היה סגור בשנים שעברו והוא כן סגור השנה, הרי שחל שינוי. דה.

השאלה המעניינת במקצת היא מה אתה, בעצם, מנסה להגיד? שלדעתך יש אפשרות סבירה שהמדרגות כן היו סגורות בשנים הקודמות וכל הכתבים מבלבלים את המוח? אני מבטיח לך שבמקרה כזה המשטרה לא היתה יושבת בשקט, ודובר מטעמה, אם לא איכבוד השר עצמו, היה מעמיד את הדברים על דיוקם ואת הכתבים במקומם.

(גם אני לא נכנס לשאלות שהעלית בסוגריים)
736498
אתה באמת לא רואה סתירה בין "באף שנה בעשור האחרון לא נחסמו המדרגות ברמדאן", בין "מתחם המדרגות בשער שכם נותר פתוח במקרים רבים בחודש רמדאן בשנים האחרונות, מלבד מקרים בודדים בהם נסגרו.", ובין "נסגרו לסירוגין אך לא הרמטית"? אז למה אתה קובע שהאמירה של מפכ"ל המשטרה (שטען שאין שינוי בסטטוס קוו, וגם בשנות קודמות המשטרה נהגה לחסום את הרחבה, כדי לאפשר למבוגרים יותר מעבר נוח) היא שקר? הרי אין כאן מצב בינארי של לבן מול שחור ("בכל שנה בתקופת הרמדאן, המשטרה מונעת באופן מוחלט ישיבה על המדרגות" מול "המשטרה מעולם לא מנעה ישיבה על המדרגות"), אלא ארבעה תיאורים שמהוים מגוון שלם של התנהלות המשטרה בעניין הרחבה, השנה ביחס לשנים שעברו. אתה יכול כמובן להאמין לתיאור אחד מהארבעה (ואז בהכרח, כל השלושה האחרים הם שקר). אבל להחליט שהאמירה של מפכ"ל המשטרה היא שקר מוחלט, והאמירות של הכתבים הן אמת מוחלטת, זה אבסורד.
מה שאני מנסה להגיד הוא שכשיש לי ארבעה תיאורים שונים (כשכל אחד מהם מגיע מגורם אינטרסנטי), אני בהכרח לא מאמין לאף אחד מהם, ואני ממתין למידע מהימן כדי לגבש עמדה (וכל זה כשעדיין לא קיבלתי מידע אם השנה החליט מפקד המחוז לסגור את המדרגות "הרמטית" או "לסירוגין")
736505
לא, אני באמת לא רואה סתירה, אבל אני גם לא רואה הרבה טעם להמשיך את הויכוח המשונה הזה.
מקור חפצי 736491
לדוגמה: כתב כאן חדשות, סולימאן מאסוודה, תושב העיר העתיקה.

(וסתם קישור לא קשור: פרק בהסכת שער על שחקן מהעיר העתיקה. מאסוואדה מראויין שם גם הוא).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים