בתשובה למאור גרינברג, 22/06/02 10:54
73921
אהלן מאור,

לאחר העדרות מסוימת מהאתר עברתי כאן על דיוני הכדורגל ושמתי לב שאתה מגלה התקדמות מעוררת הערכה‏1. ישר כוח.
יחד עם זאת, בעניין הנבדל, בניגוד למה שכתבת, נבדל הוא מצב שבו שחקן מהקבוצה התוקפת מקבל כדור שנבעט בזמן שהוא היה קרוב יותר לשער מ*כל* יתר עשרת שחקני השדה של הקבוצה היריבה. שוער הקבוצה היריבה עדין יכול כמובן להיות קרוב ממנו אל השער.
כמו כן יש להזכיר גם את תיקון ה"קו האחד" שנכנס לפני אי אלו שנים לחוקת הכדורגל (כדי לתת עדיפות להתקפה), אשר קובע כי במקרה ששחקן הקבוצה המתקיפה נמצא בדיוק‏2 באותו קו רוחב עם אחרון שחקני ההגנה לא ישרק נבדל. ובנוסף, כל האמור לעיל תקף רק כשמדובר בחצי המגרש של הקבוצה המתגוננת. במקרה (התיאורטי) שבו כל שחקני ההגנה נמצאים מעבר למחצית המגרש שלהם, וכדור נמסר אל מעבר להם (אך לא אל מעבר לחצי‏3), לא ישרק נבדל.
ועוד תוספת בעניין המשחק שהסתיים לפני דקות אחדות בין ספרד לדרום קוריאה. לא שזה חדש אבל כדורגל הוא פשוט עניין של הרבה הרבה (הרבה) מזל. אמנם עכשיו יסבירו לנו בידענות אין קץ, כל פרשני הבדיעבד, למה דרום קוריאה ראויה להיות בחצי הגמר, אבל למעשה הם שם הרבה מאוד בזכות טעויות שיפוט משמעותיות של השופטים הן בשמינית הגמר נגד איטליה, והן ברבע הגמר מול ספרד‏4. וכמובן שמי שמרוויח מכל זה הם הגרמנים שדרכם אל הגמר תהיה קלה בהרבה. בגמר אגב הם יפגשו את ברזיל, ינצחו אותה, ויזכו במונדיאל‏5.

-----------------------
1 לדוגמא, משאלתך הרטורית ניתן להבין כי אתה מודע לעבודה כי השוער במשחק הכדורגל הוא אינו עז.

2את ה"בדיוק" הזה אפשר בעצם להכניס למרכאות. מה שמענין בענין חוק הנבדל הוא שבמקרים רבים בעצם אין לקוון שום אפשרות לדעת בוודאות האם היה נבדל או לא, והוא פועל בעיקר על סמך אינטואיציה. זאת מכיוון שכדי לקבוע האם היה נבדל בוודאות הקוון צריך לראות בו זמנית את הרגע בו יוצא הכדור מרגל השחקן המוסר, ואת המיקום בו נמצא השחקן הממוען. לעיתים המסירה היא על שטח גדול ולקוון אין בכלל אפשרות פיזית לעשות זאת, לעיתים סתם הכל קורה מהר מידי.

3 למה הייתי צריך להכניס את התוספת הזאת.

4 חוץ משני הגולים החוקיים שנפסלו לספרד, גם עצירת הפנדל של ג'ואכים (שחקן ענק, איך שלא כותבים את השם שלו) ע"י השוער הקוריאני, הייתה לא חוקית מכיוון שהשוער זז קדימה לפני שנבעטה הבעיטה, אבל בשידור (לפחות עד השלב שבו אני צפיתי בו) אף אחד לא הזכיר את זה.

5 מערכת האייל ממילא מסירה מעצמה אחריות לגבי תוכן ההודעות של הכותבים. לאור כושר הניבוי הלקוי אותו הפגנתי בפעם האחרונה בה ניסיתי להתנבא כאן בענייני כדורגל, גם אני מסיר בזאת כל אחריות מתחזית זאת.
73925
אקווה שביום מן הימים אתקדם גם בכושר הניסוח שלי:
"מה זה קרוב מדי? יותר קרוב מכל שחקני הקבוצה המתגוננת פרט לשניים, שזה בדרך כלל השוער ושחקן אחד רגיל." זוועה.
את המשפט המרכזי הייתי צריך לכתוב כך:
[יותר קרוב] מ [כל שחקני הקבוצה המתגוננת פרט לשניים]. זה ניסוח איום ונורא, אבל בסופו של דבר הוא מסביר מה זה נבדל. או שלא?

בכל מקרה, יש לך טעות קלה, מה שמראה שגם המומחים הגדולים ביותר בכדורגל טועים. בניגוד למה שכתבת, מסירה לא תהיה חוקית אם נמצאים פחות משני שחקנים מתגוננים בין מקבל הבעיטה וקו השער, ואין הבדל בין השוער לבין שחקני השדה. מכאן, שאם כדורגל היה משחק במימד אחד, המצב הבא היה נבדל:

[שער](מגן)(התוקף שמקבל את המסירה)(שוער מתגונן)(התוקף שמוסר)(שמונה עשר חוליגנים שרצים אחרי כדור)[שער]
73941
אין לי שום מושג מה אמרת בקשר לממד האחד (לא מאוד התעמקתי) אבל אני סומך עליך שבטח זה נכון.

חוץ מזה:
א. המומחים הגדולים ביותר בכדורגל טועים כל הזמן.
ב. אני לא אחד מהם.
ג. הניסוח "האיום והנורא" שלך לא מסביר מה זה נבדל‏1. צ"ל: יותר קרוב מכל שחקני הקבוצה המתגוננת פרט ל*אחד*. נכון, שבניגוד למה שיכול אולי להשתמע מהניסוח שלי, זה לא משנה אם אותו אחד הוא השוער או לא. כלומר אם השוער נמצא מחוץ לשערו, ומאחוריו נמצאים שני שחקנים, אחד של הקבוצה המתגוננת, והשני של הקבוצה התוקפת, מסירה אל שחקן הקבוצה התוקפת תעמיד אותו במצב של נבדל.

1 אני מודה שאני קצת מבולבל כי מה שכתבת אח"כ ("פחות משני מתגוננים...") הוא כן נכון.
למי ניתנה הנבואה? 73965
1. מהמרי הטוטו משוכנעים שיש באפשרותם לשקלל נתונים על הקבוצות,להפעיל אינטואיציה,וכך להמר במיטב כספם עם סיכויי זכייה "סבירים" למרות הסתברות סטטיסטית אכזרית,3 בחזקת 16 כמדומני.
פרשן 5+ סיפר לפני כמה ימים,שבאוניברסיטה אירית הזינו מחשב בנתונים רבים ומגוונים על קבוצות המונדיאל,והמחשב(שהתנזר משך שבוע מוויסקי ) צפה שהגמר יפגיש בין ברזיל לאיטליה.איטליה כידוע נסעה הביתה אחרי שלב השמינית.
אינני מחשב משוכלל,וגם האינטואיציה לא מה שהיתה, אך הימרתי מול ידיד בתחילת המונדיאל על הגמר:ברזיל-גרמניה.
ההימור שלי התבסס על משאלת לב.ברזיל היא הנבחרת האהודה עלי מאז ומעולם,וגרמניה מספקת את היריב הקלסי.
המשמעת הטקטית וההכנה המושלמת, מול הקצוות הפתוחים ליצירתיות וביטויי כשרון אישי, אצל ברזיל.
להמחשה,שחקן כמו דנילסון בחיים לא היה עולה למגרש אצל מאמן גרמני,(לדעתי הוא גורם נזק אמיתי,סוציומאט של ממש.).די מוכשר, אך חסר משמעת טקטית לחלוטין.והנה בברזיל הוא רואה דקות משחק.
אז אקח אחריות ואתן ניבוי,בסיכוי סטטיסטי של 25% לנחש נכון.הגמר:גרמניה-ברזיל. המנצחת:ברזיל.

2. ספרד ואיטליה הלכו הביתה בגלל טעויות שיפוט לטובת המארחת דרום-קוריאה.אינני מצטער על שתי היהירות,אך אני כועס שלא אראה את רונאלדינו הנפלא בחצי הגמר, בשל כרטיס אדום לא מוצדק.
העלו כאן הצעות רבות לשיפור המשחק,אך אבן הנגף הגדולה היא טעויות שיפוט.אולי ל-GEG יש רעיון איך להפחית את השפעת הסוביקטיביות השיפוטית.בליגה ארוכה טעויות השופטים זוכות לעיתים לפיזור סטטיסטי "הוגן" בין הקבוצות,בטורניר קצר, שבו טעות שופט(מזל רע) שולחת אותך הביתה ,ומורידה לטימיון השקעת עבודה של שנים הדבר מקומם.
אין לבוא כאן בטענות לשופטים,אלא לשיטה.
כאשר מאות מיליונים רואים בהילוך חוזר ובבירור, שוב ושוב, שלא היה נבדל והשער חוקי,ורק הטועה במשרוקית בשלו,יש בעיה.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים