בתשובה ליהונתן בר, 03/07/21 16:03
מתמחי חוץ לארץ 740944
האם זוהי באמת הגרלה? רוני לינדר סוקרת בדה מרקר את ההשלכה של ההחלטה להפסיק קבלה של רופאים ממגוון מדינות כגון מולדובה וארמניה.

לפי המידע בכתבה, 60% מהרופאים החדשים בישראל למדו בחו״ל (אבל לאו דווקא באותן מדינות): ״הנפילה במספר הרופאים צפויה לפגוע בעיקר בפריפריה, שבה עובדים היום הרבה יותר רופאים ורופאות בוגרי חו"ל. כך למשל, 94% מהמתמחים בבית החולים ברזילי הם בוגרי חו"ל, וכמוהם 83% מהמתמחים בבתי החולים זיו ופוריה בצפון, 78% מהמתמחים בבית החולים לגליל (נהריה) ו–98% מהמתמחים בבית החולים הסקוטי בנצרת.״

ומה לגבי אותן מדינות שנפסלו? „ ב–2020, יותר ממחצית מבוגרי הרפואה שמתגוררים ועובדים בצפון הארץ ובדרומה הוכשרו בבתי הספר לרפואה שנפסלו ברפורמה.״
מתמחי חוץ לארץ 740945
קראתי את הכתבה ולא מצאתי בה שום התיחסות לאופן חלוקת הסטאז'רים לבתי החולים ובפרט לא היתה שם טענה שלא מדובר בהגרלה או שהחלוקה היא לפי מדינת הלימוד.
אתה אולי מתבלבל בין סטאז'ר (סטודנט שסיים את חובותיו האקדמים אבל עדיין איננו בעל רישיון לעסוק ברפואה) ובין מתמחה (רופא בעל רישיון לעסוק ברפואה כללית שמתמחה בתחום ספציפי בדרך להפוך לרופא מומחה).
מתמחי חוץ לארץ 740998
איזי צודק. עם זאת, אוסיף על מה שאמר - זו הגרלה לפי סדר עדיפויות, כלומר היא לא מפזרת סטאז'רים באופן אקראי לחלוטין.
בקרב בוגרי חו''ל יש כמות גבוהה יותר של כאלו שגדלו בגליל (למשל, יש יותר ערבים באופן יחסי) ומעוניינים לשוב לשם בסיום הלימודים, כך שהגיוני שהם יאכלסו באופן יחסי יותר תקני סטאז' ובהמשך יותר תקני מתמחים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים