בתשובה לאשר לבשן, 23/06/02 14:20
ומה תפקיד השר? 74097
עוד משהו - הרשות אמורה להיות משק סגור המתבסס על הכנסות מתיירות ומאגרות שונות (רשיון צייד למשל). היא לא קיבלה תקציב מהמדינה בעבר, ולכן התקציבים לא "יועדו לרשות מכלתחילה" - אחרת השר הנגבי לא היה יכול להשפיע כל כך על מצב הרשות.
דומה שנחוץ מקור הכנסה יציב יותר, כמו היטל על כל בנייה בקרקע חקלאית, שמטרתו לחזק את הרשות כך שתקדם הכרזת שמורות טבע חדשות ושיפור מערך הפיקוח בקיימות.
בארה"ב למשל, תמלוגים מקידוחי נפט ימיים שימשו לרכישת מאות אלפי דונמים להרחבת פארקים לאומיים בשנים האחרונות.
בשנות 1999-98 קלינטון הכריז כך על מספר פארקים לאומיים גדולים בארה"ב, שנרכשו בחלקם מקרקעות פרטיות.
ומה תפקיד השר? 74098
עכשיו בלבלת אותי לגמרי. אם הרשות היא משק סגור, באילו תקציבים שולט השר?
ושאלה שניה: האם ה"פניה הדחופה לראש הממשלה" היא הצגה של הנגבי?
ומה תפקיד השר? 74100
הרשות שייכת למשרד לאיכות הסביבה.
אא''ט, במקרה שהם נקלעים לבעיות, זו אחריות המשרד לאיכות הסביבה לפנות למשרד האוצר בבקשה לתקצוב מיוחד. (אולי פה אני טועה).

אינני חושב שזו הצגה של הנגבי. אני יודע כבר כמה זמן שהמצב ברשות קשה, ובוטלו מספר מכרזים לפיתוח באתרים של הרשות.
ולאסתי - אני מניח שאכן המחשבה מאחורי סגירת האתרים היא שזה יביא להזרמת תקציבים במהרה. הרי יש אתרים שהם רווחיים יותר מאחרים כמו עין-גדי ושמורות פלגי המים בצפון, שסגירתם גורמת כנראה יותר נזק כלכלי מאשר צמצום בהוצאות התחזוקה והפיקוח בהם.
אגב אתרי טבע בצרות... 74103
במקרה נודע לי שמרכז הצפרות באילת בצרות צרורות. במרכז מתנהל מחקר על נדידת הציפורים, בראשות פרופ' ראובן יוסף, ובעזרת מתנדבים שמגיעים בד''כ מחו''ל בעונות הנדידה, לעזור בספירת הציפורים. מספר המתנדבים הצטמק מאוד מאז תחילת האינתיפדה, והעובדים עצמם לא קבלו משכורות מזה כמה חודשים.
אגב אתרי טבע בצרות... 74105
בגדול, נראה שהגופים הירוקים - הרשות, החברה להגנת הטבע ואחרים - חייבים לשנות מהיסוד את מקורות המימון שלהם, שהתבססו בעיקר על תיירות פנים וחוץ. כל פעם שנכנסים למלחמה יש משבר כמו במלחמת המפרץ, ובסוף איכות הסביבה נפגעת קשות.
נראה לי שגופים אלו חייבים להתחיל להעסיק מומחים לכלכלה במשרה מלאה, ולא להתבייש להתחיל בגיוס תרומות ייעודי. אם גורמים חברתיים יכולים לגייס תרומות (מוצדקות לחלוטין) לכל מיני מטרות, אז בוודאי שגם גורמים סביבתיים. כמו כן אני שב ומציין שהכרחי סוג כלשהו של היטל על בנייה בקרקעות חקלאיות, שמחד יפחית את הנטייה לבנות בהן, ומאידך ישפר את יכולת השימור של שטחים טבעיים וחקלאיים ע''י מתן עצמאות כלכלית לגופים האחראים לשמירת הטבע והנוף בארץ.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים