741510
קיויתי שהדיון הזה יישאר נטול תגובות, ויהיה בבחינת שתיקה רועמת שתאזן את פרץ הפטריוטיות חסרת הפרופורציות שהציף את המדינה כתוצאה מזכיה במדליית ארד בענף ספורט איזוטרי שמענייןבימים רגילים הרבה פחות מפרומיל אחד של האנשים. "כבוד למדינה"? בואו נבדוק: כמה כבוד אתם רוחשים למדינה של זאת שזכתה במדליית הזהב באותה תחרות? מי יודע בכלל על איזו מדינה מדובר?

ואם אני כבר מדבר על רחשי הלב של הציבור, פטירתו של רוני דניאל הפכה ע"י הקולגות שלו לטרגדיה בממדים שקספיריים. מישהו שכח לספר להם שהאבל האישי שלהם על חבר וקולגה לא אמור לשבש את דעתם כעיתונאים מקצועיים. מבחינה ציבורית מדובר באירוע בעל חשיבות מינורית, ופסטיבל ההצדעה של כתבי כל הערוצים לקולגה שלהם היה מופרז ביותר. מובן שבימים נוראים כאלה לא נשאר הרבה מקום בחדשות לספר על מוות אחר, אמנם לא של מישהו שהיה חבר של רינה מצליח, אבל בכל זאת...
מדובר בשלושה דברים שונים 741532
שהקו המקשר היחיד ביניהם הוא "סיקור תקשורתי".

בנוגע ל"פרץ פטריוטיות חסרת פרופורציות" - אם ננקה (או ננכה) את הדחף התקשורתי למצוא את נערת השעה (צעירה, נאה, ספורטיבית) שזוכה במדליה באירוע בינלאומי, מדובר אכן בהישג אדיר.
אולימפיאדה היא לא רק ספורט, וספורט הוא לא רק מי מהיר חזק וגבוה יותר. הסיבה שמיליארדים מתעניינים באולימפיאדה, לבד מהדחיפה התקשורתית והמסחרית, היא שמדובר באירוע ענק, רב משתתפים, עם מסורת עתיקת שנים, עם מאפייני תחרותיות, אחווה ובינלאומיות, וכל זאת על בסיס ספורט ובריאות. למעשה, זה הכינוס הבינלאומי הגדול ביותר בעולם, מדי 4 שנים, ואך טבעי שההתעניינות בו תחרוג מגבולות ה"ענפי ספורט איזוטרים".
בהתאם, זכיה במדליית ארד בטאקוונדו נשים, במשקל של 49 ק"ג זה לא רק זה. זה משדר לאנשים על המחוייבות, אימונים, הכשרה, כח רצון, תשוקה, מצוינות ועוד ועוד. אני לא חושב שצריך להיות ויכוח בכלל שמצטייני ספורט צריכים להיות דוגמה לנוער (ולבוגרים) ולהיות בראש סיקור החדשות ולא כוכבנים מסוג אחר. היציאה מפרופורציות היא לא בגלל "פטריוטיות" או "כבוד למדינה" אם כי זה רק התירוץ. שוב, מדובר באירוע פופולרי מאוד בעולם. גם גורבנקו השחיינית ועומר שפירא רוכבת האופניים קיבלו סיקור אוהד וחיובי מאוד למרות שלא זכו במדליה.

ואגב, בנוגע לכבוד לתאילנד, אין ספק שאני רוכש כבוד לאתלטית שניצחה וזכתה בזהב, אבל תאילנד זו המדינה שלה וישראל זו המדינה שלי. אם אתה מצפה מעיתונות בישראל (ובשפה העברית) לסקר באופן שווה ספורטאיות תאילנדיות וספורטאיות ישראליות אז אני חושב שנצטרך כמה שבועות בשביל דיון שכזה.

בנוגע לרוני דניאל - אני מסכים, החברים מתאבלים והדגישו את זה תחת כל עץ רענן, טורים אישיים, מהדורות יריבות וכן הלאה. אבל מבחינה ציבורית אני לא בטוח שזה אירוע מינורי בכלל. החדשות על פטירתו הוזנו הן מהסיקור התקשורתי אבל גם ניזונו מהציבור - מדובר באדם ש-‏30 שנה נמצא במהדורות חדשות מדי שבוע (ולפעמים יותר) שחמישית - רבע מהציבור צופים בו. הוא בן בית בסלונם של מיליוני ישראלים ב-‏30 השנים האחרונות, ובייחוד במדורות השבט בשישי בערב. אני לא ציפיתי לפחות מהתקשורת, אבל מרחשי הציבור סביבי אני שומע כמה אנשים מדברים ואבלים על לכתו - אז כנראה שבמקרה הזה הייתה סיבה "מוצדקת" להדגיש את המקרה.

לגבי ויינברג, הוא היה יהודי אמריקאי ולא ישראלי, הוא עסק בתחום מדעי "קשה" ולא פופולרי והוא *תמך* בישראל. כל אלו אינם גורמים רבי-משיכה לתקשורת. שפע הערוצים, האתרים, התוכניות והמהדורות מוביל לרידוד - אין לך זמן לסקר מוות של מישהו, ולהתחיל להסביר על התרומה שלו לישראל, על התרומה שלו למדע, על אישיותו וכדומה. הרבה יותר פשוט להריץ 10 אייטמים על דמויות מוכרות גם כך או על עוד אמירת צד של חבר כנסת זוטר מהספסלים האחוריים.
מדובר בשלושה דברים שונים 741533
אז מישהו שביניהם: צבי שיסל.
מדובר בשלושה דברים שונים 741609
משהו קטן על האיש שלא היה אפילו כתב צבאי, ממישהו שהכיר אותו אישית.
מדובר בשלושה דברים שונים 741610
"הסיבה שמיליארדים מתעניינים באולימפיאדה" היא אך ורק "הדחיפה התקשורתית והמסחרית". מדובר באירוע מסחרי, שמובל ע"י גוף מסחרי בפועל, גם אם לא מסחרי באופן רשמי (ה-IOC), ונדחף באופן חסר פרופורציה ע"י גופי תקשורת בעולם כולו משום שמדובר בהרבה כסף, נסיעות חינם של כתבים לחו"ל, הרבה mingling בין כתבים, פוליטיקאים שיכולים לגזור קופון, וכו'.

אגב גם בתודעה הציבורית, עיקר העניין אינו הספורט כלל, למרות שאנשים לא מודעים לכך. האחראי הוא אלכס גלעדי, שבהברקה גאונית לפני שנים רבות שכנע את ה-IOC לא להתמקד בהישיגי ספורט; הנושא הוא הסיפורים האישיים של הספורטאים. לכן למשל היו אולימפיאדות שבהן השידורים בארה"ב לא היו בזמן-אמת (למעט במקרים חריגים של מקצי גמור וכו'), גם כשהאולימפיאדה באיזור זמן מתאים; במקום זאת הסיפורים מוגשים ערוכים כשהם מתמקדים בהישגים אישיים של ספורטאים שונים, גם אם הם לא המנצחים (רצי מרתון שמסיימים את הריצה על אלונקה הם הדוגמא הקלאסית). זו בעצם תוכנית "ריאליטי" כבר עשרות שנים, עם משתתפים בכל העולם, מוקדמות (מעשית, אודישנים) כדי לעורר עניין מקומי שמוביל לעניין עולמי, וכן הלאה. פשוט תוכנית ריאליטי סופר-פופולרית, ומעניינת (או לא) בדיוק במידה שהתוכנית "האח הגדול" מעניינת (או לא).
מדובר בשלושה דברים שונים 741612
לפחות זה ריאליטי שקשה להפקה להתערב בו באופן בוטה.

אישית, מאז אוליפיאדת טוקיו של שנת 1964 הימים של האולימפיאדה הם חגיגה בשבילי. די משונה, כי ענפים כמו שחיה אינם מעניינים אותי בכלל אלא פעם בארבע שנים, אבל באותה פעם הם בהחלט עושים לי את זה, ואפילו הרמת משקולות, ספורט שבימים כתיקונם אינו מעלה אצלי אלא פיהוק, מצליח להשאיר אותי מול המרקע. גו פיגור

ב-‏1964, אם מי מכם יתהה, טכנאי רדיו בעיר מגורי בנה טלוויזיה והציג אותה בחלון הראווה של חנות התיקונים שלו. מדינה מפותחת בשם לבנון כבר שידרה באותם ימים, והתפעמתי לראות את הנסן האמריקאי עובר 5.10 מטר בקפיצה במוט, עד כדי כך שזאת אחת התמונות הבודדות שאני עוד זוכר מגיל 13.
מדובר בשלושה דברים שונים 741618
מאולימפיאדת מינכן אני זוכר רק את אולגה קורבוט ולודמילה טורישצ'בה (אני זוכר רק את הכינוי שהדבקתי לה- לודמילה שנטובה. הלכתי לויקי לבדוק את השם האמיתי), אפילו שחמורוב זה רק זכרון מאוחר יותר. זוכר היטב את הולנד של קרויף וגרמניה של בקנבאוואר ממונדיאל 74'.
מדובר בשלושה דברים שונים 746625
דייב ווטל (עם הכובע מצחיה, שפיגר מאחור לאורך רוב הריצה ועבר את כולם ב 150 מטר האחרונים) חרות בזכרוני. חשבתי שממונטריאול 76', אבל מסתבר שממינכן. וואו, יש את זה בצבע!
741582
האם חלק מהסיקור התקשורתי נובע מכך שאבישג פוטוגנית?
בשורה התחתונה, העיתון צריך למכור את עצמו.
741590
נראה לי שספורטאים אולימפיים הם ברובם אנשים צעירים ואתלטיים ולכן פוטוגניים מהממוצע. להשוואה:
ובנקודה זו צריך שוב להודות לדוברות בית הנשיא שבראשית ימי ריבלין החלה לשחרר תמונות ולכן יש בוויקישיתוף המון תמונות מבית הנשיא.
741624
זה רק מחזק את הנקודה שלי.
אאל״ט, שכ״ג התלונן על הסיקור העיתונאי הבלתי פרופורציונאלי שניתן לספורטאים ודוגמניות ואיך הולך וכלה הדור (או משהו בסגנון), העלתי את ההשערה שהפוטוגניות של נושא הכתבה היא מרכיב מרכזי בהחלטה על הפקתה‏1, ואם יורשה לי להוסיף - אולי העיתונים הישראלים היו פעם יותר רציניים אבל, למיטב זכרוני, גם אז תחומי ההתעניינות של הדור לא היו משהו.

___

1. ממש גיליתי את אמריקה.

.. לחרדתי המורבידית, גם כשמדובר במקרי רצח ומוות הכיסוי התקשורתי גבוה בסדרי גודל כשהעורך יכול להצמיד לכתבה תמונה של כוסית מהממת (אם של הקרבן או של הרוצחת) או של ילדה חמודה וגדולת עיניים.
741629
מילא הכיסוי התקשורתי, אפשר להיעלב או להזדעזע, אבל שום נזק ממשי לא נגרם. מה עושים כשהטיפול המשטרתי מפלה בין דוגמניות צעירות וקשישות חסרות עניין לציבור?
741630
דוקא יש לציין לטובה את הדרג הזוטר במשטרה, שנתן את אותו יחס משפיל ומזלזל גם לדוגמנית וגם לישישה מבלי שום אפליה על רקע גיל, גובה והיקף מותניים.
מי שכשל באי-שיוויון הם דוקא ראשי המשטרה, אחרי שהאירוע הפך לאייטם תקשורתי.
741631
אדרבא ואדרבא
741656
מכל הפרשיות האלה שמחתי ללמוד שניתן היום להגיש תלונה למשטרה באמצעות האינטרנט‏1. הנה דוגמא קלאסית ל win-win situation: זה מקל על האזרח, כמובן, שכבר לא צריך לטרוח להגיע למוסד המדכדך הזה (ולשאול את עצמו, בפעם האלף, איפה כל השוטרים מתחבאים שמשך היום. הם לא ברחובות, כפי שכולנו יודעים, כי מסוכן שם, והם גם לא בבניין המשטרה. מאידך, זה חוסך למשטרה את הטירחה המרובה שבפתיחת תיק, הנחתו על השולחן למשך חצי שנה וסגירתו בסופו של דבר בגלל חוסר עניין ציבורי (באמת מפליא שהציבור לא מתעניין בכך שמישהו ניקבאת ארבעת הצמיגים שלי לפני חצי שנה) או בגלל חוסר ראיות (נתנו לראיות האלה חצי שנה והן לא טרחו אפילו להתייצב במשטרה); עכשיו כל מה שאזולאי צריך הוא ללחוץ על הלחצן "סגור תלונה" וכל זה נעשה אוטומטית לרווחת כולנו, כשהמערכת יודעת לבחור בעצמה את סיבת הסגירה - AI, כמובן - ולעדכן את הסטטיסטיקה המתאימה. מדינת הסטארט אפ מכה שוב!

מצד שני אני מוכן להתערב שכדי לקבל אישור עבור הביטוח האזרח הקטן אינו פטור מהגעה פיזית למשטרה.
_____________
1 - לפני כמה חודשים הם סרבו לקבל מזוגתי משהו באימייל, למרות שאותו משהו הגיע *אליה* באימייל כך שלא מדובר על מסמך מקור או משהו דומה.
הצעת יייעול להגשת תלונות במשטרה דרך האינטרנט 741659
אני הייתי מציע שהגשת התלונה למשטרה תתבצע באמצעות שיחת וידאו מתועדת עם אימות ביומטרי של מגיש התלונה.

הגשת הניירת יכולה להתבצע במייל בתום הגשת התלונה.

זהות מקבל התלונה במשטרה תבחר על ידי הנתונים המקדמיים של מגיש התלונה.למשל ;

אם מגיש התלונה היא נקבה מוסלמית ‏1 ונושא התלונה הוא אלימות במשפחה ,שיחת הוידאו מנותבת בנוסף למקבל התלונה גם לגורמים מקצועיים נוספים לרבות שליחת מיקום המתלונן לגורמים הרלוונטים.

אני בטוח שהאלגוריתם הנכון במערכות המשטרה יכול למקסם את הפוטנציאל הגלום ברשת האינטרנט לטובת האזרח והחברה.

1 לדוגמא בלבד.
741654
(לא ממש בסגנון, אבל שיהיה).
741696
אני צורך במינונים זהירים מאוד את תקשורת הספורט האולימפי הישראלית‏1, אז רק אשאל האם סיקרו את סמברג יותר מאת ג'רבי וששון לפני חמש שנים? הם לא פוטוגניים במיוחד לפי סטנדרטים נפוצים, למיטב שיפוטי.

1 אני ממש ממש שמח מהישגים אולימפיים של ישראל - מזל טוב למדליה המרובה הטרייה, זה מרגש - אבל בטלוויזיה הישראלית, כשיש מדליות, המינון של הפמפום עובר בהרבה את גבול הנסבל. אני צופה דווקא ביורוספורט, ובולט מאוד ששדר הג'ודו שלהם אוהב מאוד את ישראל, הרבה מעבר למה שאפשר לקרוא לו אובייקטיבי (BDS ואנטישמיות, אייכם?), אז הוא עזר להתלהב מההישג - אבל במינון נעים.
741770
בהחלט יתכן שטעיתי.

___

גילוי נאות, אין שמץ של מושג מה משדרים בטלויזיה או איך נראים הספורטאים שהזכרת.
איזה איזו? 741587
לאף אחד אחר לא הייתי מעיר, אז קח את זה כמחמאה: "אוטרי". תסו"ש, אם יורשה לי.
איזה איזו? 741599
אם הבנתי אותך נכון, מי שיכול לקבל את זה כמחמאה הוא ע. וישנה, אבי החוק המפורסם.
איזה איזו? 741601
לא נעים להעיר איזה אות כנראה חסרה בתיקון שלך.
איזה איזו? 741605
זה בגלל שאתה גמרת את כל המלאי.
איזה איזו? 741619
בא-ינגה!

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים