בתשובה לאח של אייל, 20/08/21 11:29
מה המשמעות של זה? 742547
אתה בטח מבין את המשמעות החברתית של אוניברסיטאות פרטיות ויקרות, כך שקצת קשה לי להבין את הקושי שלך (אם עכשיו לך יהיה קשה להבין אותי אנחנו בצרה גדולה). לדעתי יהיה נכון לאכוף עליהן אחוז מסויים של סטודנטים חסרי אמצעים שיקבלו מילגה רצינית, אם כי אני רואה קשיים לא מבוטלים גם בזה.
מה המשמעות של זה? 742552
כשהתחלתי את הדיון, כתבתי שהבינתחומי הוא כבר כיום (וכבר כמה שנים) מוסד השכלה גבוהה פרטי ויקר. לא רק פרטי ויקר, אלא גם יוקרתי למיטב הבנתי. ולכן שאלתי מה השתנה בעצם ההכרזה על המוסד כ"אוניברסיטה".

הפונז הסביר שעכשיו, בעקבות ההכרזה, יש *עוד* דרך למוסד הזה למשוך דוקטורנטים ופרופסורים. כלומר שהשינוי הוא כנראה בעיקר אצל בעלי תואר שני ומעלה.

יכול להיות שאני טועה ועצם ההכרזה עושה גם שינוי מהותי אצל הסטודנטים לתואר ראשון? בכל מקרה, אני מסכים לגבי האמירה שלך לגבי המלגה... רק שכדאי היה לעשות את זה כבר לפני כמה שנים טובות, בגלל שכבר יש לבינתחומי סטטוס יוקרתי.

לגבי הסטודנטים בתואר שני ומעלה, אני תוהה: מכיוון שמדובר באוכלוסיה שבלאו הכי מתפתה על ידי אוניברסיטאות פרטיות ויקרות בחו"ל, האם אין מקום לכך שתהיה חלופה פרטית ויקרה בארץ.
מה המשמעות של זה? 742555
כמו שאמרתי, גם לסטודנטים של תואר ראשון יש יתרון תעסוקתי בלימוד באוניברסיטה.
מה המשמעות של זה? 742556
אתה צודק אם מסתכלים על כלל האוניברסיטאות בהשוואה לכלל המכללות.

אבל מניסיוני, זה תלוי מאד בשם של המוסד עצמו. כלומר: כבר היום יש לבוגרי הבינתחומי יתרון בהשוואה לבוגרי המכללה למנהל (כדוגמא). אני לא חושב ששינוי המעמד של הבינתחומי לאוניברסיטה, ישנה בהרבה.

מעניין, למשל, האם השדרוג של אוניברסיטת אריאל ל"אוניברסיטה" בשנת 2012 שדרגה בצורה ברורה את המעמד של בוגריה. אני נוטה להאמין שלא, אבל ייתכן שאני טועה כאן.
מה המשמעות של זה? 742598
זה לא קורה בטווח של שנים בודדות
אבל אחרי כמה עשורים המעמד של אוניברסיטת אריאל יהיה די דומה לשאר האוניברסיטאות (או לפחות משמעותית יותר טוב משאר המכללות) כמו שהיה עם בר אילן בעבר

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים