האם באמת יש “סם אונס” 744063
קראתי באיזה מקום (לא זוכר איפה) טענה שאין באמת סם אונס, או לכל הפחות השימוש בו מאוד נדיר. לפי מה שהיה כתוב שם לחומרים שנטען שמשמשים כסם אונס טעם מר חזק ולא סביר שהוא נשתה בלי להרגיש בכך. בנוסף, אפילו שלא ניתן לגלות אותו בבדיקת דם או שתן אחרי 8 עד 10 שעות, היו מספיק מקרים שקורבנות אונס נבדקו זמן קצר אחרי הארוע, אבל אף פעם לא נמצאו שרידים של הסם. לעומת זאת כמעט בכל המקרים היתה מעורבת בבירור צריכה של אלכוהול והטענה היא שלמעשה מדובר בשתייה מוגזמת של אלכוהול ולא בסם אונס. כמובן שמבחינה מוסרית או משפטית זה לא משנה, אבל אולי צריך להיות פחות בהיסטריה שמישהו יחדיר משהו למשקה ויותר לשים לב לכמה ומה שותים.
האם באמת יש “סם אונס” 744065
השימוש בו אכן פחות נפוץ - אבל מספיק נפוץ בשביל להכניס חלק מסוגי הסמים האלו לפקודת הסמים המסוכנים בישראל.

מויקיפדיה
=======

יש כמה סוגים של סמי אונס:

אלכוהול הוא סם האונס הנפוץ ביותר.‏2 שתיית משקה חריף יכולה להביא לשכרון, עייפות, פגיעה ביכולת לקבל החלטות ואף לעילפון. חרף השפעה זו, בשפת הדיוטות אין האלכוהול נכלל במושג "סם אונס".

GHB (גמא-הידרוקסי-בוטיראט או gamma-hydroxybutyrate). סם זה הוא ממשפחת הסמים המרגיעים, מרדימים, שפועל לדיכוי פעולתה של מערכת העצבים המרכזית. GHB נמצא באופן טבעי בגוף האדם בכמויות מזעריות, והוא חסר צבע וחסר טעם. בסוף שנת 2003 הוכנס GHB לפקודת הסמים המסוכנים בישראל.

GBL (גאמה ביוטרולקטון- gamma-Butyrolactone) (אנ'), חומר בשימוש בתעשיות הפלסטיק, הגורם לערפול חושים.

קטמין (Ketamine Hydrochloride), סם זה יוצר לראשונה כחומר הרדמה שאינו גורם לדיכוי מערכות גוף חיוניות. הסם גורם להזיות, תחושת בלבול וחלומות בהקיץ, ולכן נעשה בו שימוש לא-רפואי. מוכר כסם אונס לפי פרסומי הרשות למאבק באלימות, בסמים ובאלכוהול בישראל.

פלוניטרזפם (Flunitrazepam)(אנ'), חומר ממשפחת הבנזודיאזפינים, שהשמות המסחריים שלו הם "היפנודורם" ו"רוהיפנול". סם זה מדכא את מערכת העצבים המרכזית. בעבר היה נטול צבע או ריח, אך בשל התלונות בדבר השימוש בו כסם אונס החלו חלק מן היצרנים להוסיף לו צבע כחול המתפרק בתוך משקאות, כדי לסייע בזיהויו
האם באמת יש “סם אונס” 744066
העובדה שסם נכלל בפקודת הסמים המסוכנים לא אומרת שהוא בהכרח משמש לאונס, במקרה של GHB וקטמין ידוע שהם משמשים בעיקר כסמי מסיבות ונראה לי שזה מספיק כדי להכריז עליהם כלא חוקיים.
האם באמת יש “סם אונס” 744072
צודק.. זה לא אומר.
אבל לפחות לגבי חלק מהחומרים כתוב שהם:
1. מוכרים כסם אונס, או יש תלונות עליהם כסם אונס
2. חסרי טעם וצבע
האם באמת יש “סם אונס” 744073
ואגב בהקשר הזה, אני ממליץ (מילה מוזרה כאן) על צפיה בסדרה על אלון קסטיאל. יש עדויות ממקור ראשון על שימוש במשהו, שכפי הנראה, איננו אלכוהול.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים