בתשובה לאיתן, 26/02/22 10:58
הרס מיותר של מדינה 746862
מה שכתבת הוא אחת משתי פרשנויות אפשריות של המצב.
תומכת בפרשנות זו העקביות בה אוקראינה מנסה להצטרף לנאט"ו. מנגד יש שיאמרו לך שאוקראינה נדחקה למצב של אין ברירה ושלמעשיה אין כל כך משמעות. נראה שפוטין רואה באוקראינה, כמו בבלארוס (רוסיה הלבנה) חלק מן המעצמה הרוסית ההיסטורית ולא מוכן להסתפק במעמד של מדינה נייטרלית אבל עצמאית (כמו פינלנד). הסיפוח של קרים ויותר מכך הבחישה הבלתי פוסקת של רוסיה בדונבאס והפעילות האירידנטית הבלתי פוסקת של כוחות רוסיים המתחזים ל"בדלנים"יעידו על כך. הפרשנות הזו אומרת שטווח האפשרויות הקבילות בעיני פוטין מגיע עד ממשלת בובות בקייב אך לא מעבר לכך.
אנצל גם הזדמנות זו כדי לשטוח את קינתי על דעיכתה של העיתונות הרצינית (המודפסת והמשודרת). דברי ההבל וההצהרות חסרות הבסיס ונטולות הטעם של דני קושמרו בערוץ 12 בתקופה האחרונה מדרדרות את ערוץ 12 לרמה שכבר אינה רחוקה כל כך מ"ישראל היום". המתקפה הזדונית של הימין על חברות החדשות בתקשורת גרמה לנו לראות בהצגת עמדות 2 הצדדים את חזות הכל. באופן אישי, איני מסוגל לצפות בערוץ 20 למשך יותר מדקות ספורות, אבל אני מעדיף את עמית סגל המוטה אך הידען על פני קושמרו הבור, רינה מצליח וארד ניר הבלתי אמינים וביסמוט המוקיוני.
לרוע המזל, הזדון של הימין היה בבחינת "מכת החסד" שהצטרפה לשינויים הטכנולוגיים והכלכליים בתקשורת, לשינויים הדמוגרפיים בחברה, לתרבות הפאנלים הצעקנית ולמגיפת הבידור בנוסח התכנית של בימבו ולימבו. נראה שהדרישה לערוצי חדשות עם gravitas ואמינות הולכת ודועכת. מעמד הפרשן הרציני והאמין שמלכתחילה לא היה גבוה ומתגמל במיוחד ירד עוד יותר. אנשים בעלי ידע וניסיון מוצאים מפלט בייעוץ עסקי ובדירקטריונים ואת מקומם ממלאים אנשי תקשורת חסרי אמינות וניסיון, עם עבר בתחום הבידור והספורט כמו רינה מצליח.
אני לא חושב שיש לנו מספיק ידע כדי לבחור בין שתי הפרשנויות למצב האוקראיני. כאן בדיוק היה מקומם של פרשנים שסמכנו על ההגינות האובייקטיביות והידע שלהם. אני לא אומר שזה היה פשוט בעבר, אבל בדמוגרפיה החדשה, כאשר חלקים גדולים מן הציבור השילו מעצמם את הצורך לפרש את המציאות, זה קשה במיוחד.
הרס מיותר של מדינה 746898
תגובה 746871 מקשרת לסקירה מלאת מידע של הבלוגר "אישתון", שמציגה את אוקראינה כמגרש משחקים בין האמריקאים לרוסים, כאשר שני הצדדים עושים כמיטב יכולתם (המכרעת) להמליך עליה את הפוליטיקאים החביבים עליהם. היא כוללת גם התייחסות לצרכי הבטחון של רוסיה, כפי שהיא עצמה תופסת אותם (ללא קשר לזהות העומד בראשה), לפחות בהקשר האוקראיני.

למרבה הצער, ההתכתשות המיותרת הזו גובה מאוקראינה מחיר כבד: התל"ג שלה כמעט לא גדל ריאלית מאז התפרקות ברית המועצות, וכעת נוספה על הקשיים הכלכליים גם מלחמה אכזרית. עצוב שהאוקראינים אינם מצליחים לבחור להם מנהיגים שיוכלו ללהטט במיומנות מספקת בין הגושים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים