בתשובה לשוטה הכפר הגלובלי, 26/02/22 13:21
הרס מיותר של מדינה 746880
הלוואי שיכולתי להסכים איתך. בפועל, פוטין בילה את שבע השנים האחרונות, מאז סיפוח קרים, בהכנת רוסיה לקראת סנקציות כלכליות קשות. הרוסים צברו עתודות מט"ח ענקיות, החוב החיצוני של רוסיה קטן יחסית, והיא בנתה מערכת עוקפת-swift להעברת כספים בינ"ל. גם הברית עם סין מחזקת את העמידות של רוסיה לסנקציות.

בקיצור, ההשפעה על שרידות המשטר תהיה זניחה.

למרות זאת, ראש ממשלת פולין לשעבר תומך בהחלט בצעד הזה.
הרס מיותר של מדינה 746887
ובינתיים -
S&P cuts Russia to ‘junk’ as sanctions increase financial risks‏1.

אני יודע שגם קודם הדירוג שלהם לא היה גבוה, אבל זה משמעותי. ותרגיל sanity check: לגרמנים היה קשה להסכים לניתוק של רוסיה מסוויפט בגלל הפגיעה הכלכלית שהדבר יגרום לחברות גרמניות הפעילות ברוסיה. כלכלת גרמניה גדולה בהרבה (כפולה?) מכלכלת רוסיה, והיא רק מדינה אחת. ורוסיה צפויה להשאר אדישה לזה?

פוטין התכונן. אבל לא לזה (תזכורת: עד היום רק 2 מדינות אי פעם נותקו מסוויפט: צפון קוריאה, ואירן לתקופה מסויימת - הקונצנזוס הוא שזו הייתה הסנקציה היעילה ביותר שהופעלה נגדה).

הרס מיותר של מדינה 746903
עוד זוית: האפקטיביות של ניתוק מ- SWIFT נשענת על המעמד המרכזי של הדולר במערכת הפיננסית, מפני שכל עסקה הנקובה בדולרים חייבת לעבור דרך בנק אמריקאי, שכפוף לחוקי ארה"ב. חלק הארי מהסחר הבינלאומי מתנהל בדולרים, וסירוב של בנק אמריקאי לאשר עסקה דולרית מאיין את העברת הכספים.

מדינות רבות בעולם, וסין אולי בראשן, מתנגדות לדומיננטיות של הדולר. כל שימוש כוחני של ארה"ב במעמדה המרכזי ב- SWIFT למען האינטרסים ה-"פרטיים" שלה מקרב במעט את היום שבו ייבחר מטבע נוסף (יואן?) לשמש כבסיס לעסקאות בינ"ל. זה תהליך שייקח זמן, אבל הכיוון ברור.
הרס מיותר של מדינה 746904
מעניין.
יתכן ועדיף יהיה למדינות/חברות מערביות לסלוק עם סין מוצרים שנרכשים בסין?

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים