הבדלי מיסוי 750845
לא ברור לי למה מתכוון עידן ארץ ב״בעלי הכנסה גבוהה״ ו”בעלי ההכנסות הנמוכות ביותר”.
בעלי ההכנסה הנמוכה ביותר בישראל פטורים לחלוטין ממס הכנסה ושיעורי מס הבריאות והביטוח הלאומי ביחד לא מגיעים ל-‏10% מההכנסה (למעשה חלקם זכאים אפילו למס הכנסה שלילי), כך שלא ברור מאיפה מגיעה הטענה על 17% מס.
בעלי ההכנסה הגבוהה בישראל משלמים מס הכנסה של 47% ואפילו 50%, ובנוסף ביטוח לאומי ומס בריאות בשיעור של כ-‏12% (עד לתקרה של כ-‏44,000 ש”ח בחודש) כך שלא ברור מאיפה מגיעה הטענה על 34% מס.
בקיצור, הנתונים נראים מפוקפקים קצת.
הבדלי מיסוי 750847
לגבי המיסוי על ההכנסות הנמוכות, חשבתי שהוא מייחס את שיעור המע''מ אליהם כמיסוי ישיר.

אבל כן, זה נראה כמו שאתה מסכם.
הבדלי מיסוי 750850
לא ראיתי את הסרטון, אבל 50% הוא מס הכנסה שולי. מס הכנסה ממוצע (כולל בט"ל ומס בריאות) לעשירות העליון עומד על כ-‏30% (מזיכרון).
על זה מוסיפים את המע"מ (כי כנראה הוסיפו אותו לעשירון התחתון), שמעלה את הממוצע אבל בשיעור נמוך מ-‏17% (כי חלק יותר קטן מההכנסה של העשירון העליון הולכת לצריכה), ו-אני מנחש-הוסיפו גם שיעור רווחי הון על הכנסה מדיבידנד/ני"ע, שמוריד את הממוצע. אולי לוקחים בחשבון גם מס בלו, אלכוהול וסיגריות. בהינתן החישוב הזה, 34% נראה סביר.
החישוב נראה סביר, פרט לכך שלדעתי היו צריכים להוסיף מס חברות על מס רווח הון.

אגב, לא יודע מאיפה עידן הארץ הביא את הנתונים, אבל מחקרים מצאו שנטל המס בעשירון התחתון עומד על כ-‏25% (ואז יורד עד לעשירון כלשהו ומתחיל לעלות בחזרה). הפער הוא לא מיסים על הכנסה. מס בלו, סיגריות ואלכוהול מסבירים חלק ממנו, אבל לדעתי הרכיב העיקרי הוא הכנסה לא מדווחת (שבאה לידי ביטוי בהוצאות, ולכן מגדילה רק את המונה).
750851
תוקן (אבל עדיין לא מתאים לנתונים), תודה.
הבדלי מיסוי 750852
כתוב גם בסקירה שכאן: הנתונים לא מתייחסים לבעלי השכר הנמוך ביותר והגבוה ביותר, אלא לאלה שמכניסים 67% מהממוצע לעומת אלה שמכניסים 167% ממנו.
הבדלי מיסוי 750853
כן, עדכנו את הפרטים.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים