בתשובה לשוקי שמאל, 11/10/22 13:42
perfect, genuine, complete, crystalline, pure 752515
אם הבנתי נכון, במקרה הספציפי הזה היו לעובר מומים מסוימים (נזקק לניתוח תוך-רחמי) ובין הבדיקות שעבר כחלק מהבירור והטיפול, בוצעה גם בדיקה גנטית שחשפה חוסר התאמה גנטית בין העובר ובין הוריו.
אני תוהה, בכמה מקרים של הפריה חוץ-גופית מתבצעת בדיקה גנטית (ניחוש, קרוב ל-‏0 בכל הפריה חוץ גופית מתבצעת בדיקה גנטית לפני שמחזירים את הביצית המופרה כך שבדרך כלל אין סיבה לבצע בדיקות גנטיות נוספות) וכמה מקרים של טעות מסוג זה מתרחשים בלי שאף אחד ידע מכך. אני משער שזאת לא הפעם הראשונה ושיש לא מעט ילדים שנולדו מהפריה חוץ גופית שאינם קשורים גנטית להוריהם.
perfect, genuine, complete, crystalline, pure 752517
אם אני מבין אותך נכון, יש כאן שמץ טענת ''לא כצעקתה''. אין ספק שלרוב בני האדם חשוב שילדיהם יהיו צאצאיהם הגנטיים. אני משער שזה לא משהו רציונלי, אלא משהו ביולוגי בסיסי יותר.
בכל אופן יש כאן נושא של אימון. הלקוחות בוטחים במח' שתספק את הבדיקות והאבטחות שלא יהיו טעויות כאלו. המח' הזו כנ
ראה לא ראוייה לאימון כזה. במקום לבזבז עכשיו משאבים על בדיקות גנטיות, תקנות בירוקרטיות ותקינה שתישאר על הנייר, צריך להבהיר לכל המחלקות ששגיאות אלו לא יסלחו. רצוי שיקפידו ויבצעו את ההליכים הקיימים ולא ימציאו בדיקות חדשות ויקרות, כדי לחפות על רשלנות וחוסר סדר.
perfect, genuine, complete, crystalline, pure 752520
האמת שאין לי מושג.
יתכן שדווקא היחידה הספציפית הזאת היא הכי טובה ובה יש הכי פחות טעויות מסוג זה, אבל לרוע מזלם אצלם היה צירוף המקרים הנדיר של עובר שהוחלף וגם סבל מבעיה נדירה שהצריכה בדיקה גנטית. בישראל לא מקובל לעשות בדיקות השוואה גנטית בין הורים וילדיהם (נדמה לי שזה אסור במפורש ללא צו של בית משפט) אז קשה לדעת כמה מקרים כאלה כבר קרו ואילו יחידות להפריה חוץ גופית הן יותר מועדות לטעויות כאלה. סגירת היחידה הספציפית הזאת מניחה שזה המקרה היחיד או שלכל הפחות הוא מעיד שאצלם הסיכוי לכך גבוה יותר, ואני בכלל לא בטוח שזה המקרה.
perfect, genuine, complete, crystalline, pure 752521
''סגירת היחידה הספציפית הזאת מניחה שזה המקרה היחיד או שלכל הפחות הוא מעיד שאצלם הסיכוי לכך גבוה יותר, ואני בכלל לא בטוח שזה המקרה'' - לא ולא מניחה. סגירת המח' תוכיח שטעויות כאלו לא יסלחו. גם לא למח' הטובה בארץ.
המטרה היא לא להעמיס על קופת הציבור עוד בדיקה חדשנית ויקרה (שניסיון העבר מלמד שהיא עצמה רגישה מאד לטעויות ולמקצועיות של המבצעים), אלא לתת למח' מוטיבציה להקפיד בבדיקות ובאמצעי הזהירות הקיימים. לא צריך לימודי ליבה בשביל לא להחליף בין מבחנות.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים