בתשובה לאופציונלי, 10/07/02 22:35
אי-דיוקים 77523
נו, קטנוני שכמותי, אבל הבורגר בר הוא ברחוב שמאי, לא הלל. הלל זה הרחוב המקביל,, עם פיצה צ'יליז, פיצה נפלאה.

והארוחות בשונקה הם בהחלט להיט.
וגם העיסקיות בספגטים, ברחוב רבי עקיבא.
אי-דיוקים 78045
אכן שמאי, קבל את התנצלותי, ואכן פיצה מצוינת (התופסות מדהימות, הרוטב דווקא לא משהו), קבל את ברכתי.

לגבי ספגטים: אני לא מצליח להבין מה אנשים מוצאים במסעדה הזאת. הספגטי הוא לא תוצרת בית, ובזאת מסעדה שמתיימרת להתמקד רק בהם כבר נכשלה. חוץ מזה, רוב הרטבים לא מעניינים או סתם מבושלים ברשלנות (הכבד, למשל, תמיד יבש). המחירים והשירות דווקא בסדר, אבל בשביל אוכל לא יצירתי אני יכול לאכול בשיפודיה הסמוכה למקום מגורי.
אי-דיוקים 78064
היתרון הגדול של ספגטים הוא בתמחור ההגיוני של המנות הגדולות שלה. כמו כן, התפריט שלה נתן לי לא מעט רעיונות לרטבים ביתיים. אני מסכים, שרוב הרטבים לא מעניינים ואלו שכן הם בדרך כלל פחות טובים מתוצרת המטבחון שלי (לטעמי) אבל יש להם כמה הצלחות, שאני מתקשה לשחזר בבית, במיוחד רוטב הקרבונארה שלהם.
אי-דיוקים 78234
אה, קרבונרה (carbonara), איזה רוטב מצוין.
ראשית, הרשה לי להמליץ לך על www.pastarecipe.con, שמכיל לא פחות מ-‏10 גרסאות של הרוטב הזה. ווארייציה מוזרה ניתן למצוא באתר בו מוצגים המתכונים של חברי הקונגרס האמריקאי (כן, בחיי!), כאן - http://www.virtualcities.com/ons/me/gov/megvjb1.htm.

שנית, הנה מתכון גנרי:

טגן כמה כפות שמן-זית (אפשר גם חמאה, אם אתה מעדיף) במחבת והוסף פנימה בין 100 גרם לחצי קילו בייקון חתוך לקוביות. אפשר להוסיף גם בצל קצוץ, ובאמצע הטיגון גם שום, אבל לא חובה.
כשהבייקון נהיה בהיר מוסיפים חבילת שמנת מתוקה, או אפילו שתיים (שומרים קצת מהשמנת בצד), ומצמצמים עד שהרוטב נהיה סמיך יותר. תוך כדי התהליך מתבלים במלח ופלפל, ואפשר גם אגוז מוסקט.
בינתיים מכינים את הפסטה, וכשהיא מוכנה שמים אותה בקערה גדולה.
מערבבים 1-3 ביצים (לפי הטעם, ואפשר גם רק חלמונים) עם קצת שמנת מתוקה ובין שליש לשלושה-רבעים של גבינת פרמזן מגוררת.
שופכים את הרוטב המוכן על הפסטה, מערבבים, שופכים את תערובת הביצים על הכל ומערבבים שוב.

מגישים חם, סמיך ומצוין (הגרסה של ספגטים הולכת על הגימיק עם הביצה בסוף, לערבוב עצמי, אבל בכל המקרה הטריק הוא לא לבשל את הביצה).
אי-דיוקים 78314
זה לא שלא מבשלים את הביצה, אלא שהחום של הפסטה מבשל אותה, ולכן חשוב *מאוד* להוסיף אותה לפסטה כשהיא לוהטת.
והסיבה שהרוטב נקרא קרבונרה, אגב, היא בשל כמויות הפילפל השחור העצומות שמקובל להוסיף לו (עד שהוא נראה כמו מלא חתיכות פחם (קרבון))(1).

(1) אסכולה אחרת טוענת שהרוטב נקרא כך בגלל שהוא היה חביב על כורי הפחם, אבל בכל מקרה בכל מקום שאכלתי אותו הוא היה מלא פלפל.
אי-דיוקים 78334
ואני חשבתי ש"קרבונרה" קשור איכשהו ל"קרבונרי" - שוטרים/חיילים באיטלקית או משהו כזה?
אי-דיוקים 78358
זה לא מה שאני שמעתי.
אי-דיוקים 78388
"Carbonara" is n o t related to "Carabinierei", a special military police force which has been named after the carbine rifles it used when created in the 19 century in the Kingdom of Piedmont-Savoy and later in Italy. "Carbonari" is also unrelated - this was the name of a secret, democratic and republican underground movement which fought for the liberation of Italy in the 1830s.
אי-דיוקים 78389
Oops! Sorry for the typo - the correct spelling is "carabinieri",
The unique nature of this police force was and is that it is part of the army. It originally policed the rural areas of Italy to combat brigandage. The more dubious part of its history is its support for the authoritarian monarchy and Italian fascism. In modern times, however, it played an important part in fighting the Mafia. General Dalla Chiesa, the tough anti-Mafia prefect who was murdered in the 1980s belonged to the carabinieri. In recent times, though, the carabinieri have been the butt of many jokes about their alleged stupidity. The carabiniere is the essential idiot figure in those jokes, which also convey Northern Italian snobbery towards the mostly Southern Italian recruits of the corps.
Thanks! 78443
אי-דיוקים 78080
השיפודיה הסמוכה למקום מגוריך אמנם תגיש לך מקרוני עם שועית אבל לא תעשה לך משלוח עד הבית.
ספגטים כן.
הבעיה היחידה היא שהם הקטינו את המנות במשלוחים וכרגע, המנה שמגיעה הביתה היא בגודל המנה שמוגשת במסעדה. הקופסאות עדיין יופי של קופסאות.

עברנו לביקורת מסעדות ירושלמית כללית? דולפין ים ואין לי מה להוסיף (אין לי גם זכות בתור מי שלא יצאה למסעדות כבר הרבה מאוד זמן).

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים