בתשובה לדב אנשלוביץ, 01/06/25 8:04
ושוב יום ויומיים ואף לא פתקה קטנה מן הרקיע 779190
קריאת התגובות התמוהות מלמדת אותי שכנראה מחמת חלוף הזמן הגיעה העת לרענן את הזיכרון.

ובכן נושא הפתיל הזה הוא סרטון מפוברק (ולא דיון במה שעשו או לא עשו החיילים) שהוצג בערוץ 12 שלווה בקריינות "מעשה סדום בנסיבות אינוס", שאותו הבאתי בשישה בינואר שנה זו בתגובה 775866 הסרטון הזה הופץ ברשת, גרף עשרות מיליוני צפיות בעולם, וגרם מן הסתם נזק הסברתי חמור ובלתי הפיך למדינה.

מי שכתב בתגובה לדבריי מאז: "אם יתגלה כמפוברק אני חושב שיוצריו צריכים לעמוד לדין, וכך גם יקרה", מפנה אותי היום לדיון בוועדת חוץ וביטחון מסוף אותו חודש עליו דיווחתי ב תגובה 776461 , כך שמן הסתם אני מודע לו. אבל היום אנחנו כחצי שנה אחרי שהתקיים, ואני בטוח שגם בו כבר חלחלה ההבנה ש"כך אין סיכוי שיקרה".
זאת משום שמערכת האכיפה שלנו שכונתה בזמנו (בצדק) על ידי הנשיא לשעבר רבלין "כנופיית שלטון החוק" לוקה בשחיתות עמוקה, וראויה גם לטיפול מעמיק מן היסוד.
ושוב יום ויומיים ואף לא פתקה קטנה מן הרקיע 779192
מבחינתי מה שגורם נזק נוראי למדינה זה הערעור על רשויות אכיפת החוק. חוסר התפקוד של המשטרה כאן, כך שחוץ מחקירת מח״ש אין לנו חקירת משטרה רצינית. אם המשטרה לא חקרה משהו פשוט ומתועד כמו ההתפרצות לבסיס, למה שתהיה חקירה מסובכת הרבה יותר של הדלפת סרטון?

ועוד משהו פשוט: מערכת שלמה מצופפת שורות מאחורי אותם חיילים שצופפו שורות כדי להסתיר את מעשיהם מהמצלמות.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים