בתשובה לאח של אייל, 19/06/25 21:29
מינוי זיני מסוכן לדמוקרטיה 779894
זה היה לא מפתיע. ההתנהגות של לוין וקרעי מזכירה לי את הבדיחה "למה אין לך כובע".

יריב לוין תוקף את נשיא העליון

"""
שר המשפטים יריב לוין תוקף את נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית בעקבות החלטתו לדחות את הדיון שהיה קבוע ליום רביעי בנוגע לעתירה שדורשת לאפשר לממשלה למנות ראש שב"כ קבוע בעת מלחמה. עמית טען כי הדחייה נדרשת בשל מצב החירום בבתי המשפט עליו הכריז לוין - אך לוין הבהיר כי הצו אינו חל על עתירות דחופות לבג"ץ."לכל מי שעדיין מתעלם מכך שהשופט עמית אינו מבין את גבולות תפקידו ואת האחריות המוטלת על שופט בבית המשפט העליון, אני מציע לקרוא את ההחלטה ההזויה שהוא הוציא תחת ידיו היום. השופט עמית דחה את הדיון בעתירה בעניין מינוי ראש השב״כ, בתירוץ העלוב והמטעה שהוכרז מצב חירום בבתי המשפט נוכח המלחמה", כתב שר המשפטים.

לדבריו של לוין, "עצם ההליכים בנושא הזה, המצוי כולו בסמכות בלעדית של הממשלה, הם פגיעה אנושה בבטחון המדינה ובמנהל התקין. דחיית הדיון, תוך הותרת המדינה זמן נוסף ללא ראש שב״כ קבוע בעת מלחמה כל כך קשה, היא שיא של ניתוק".

עוד מסר לוין כי "חמור מכך, לו השופט עמית היה קורא את הצו ואת התקנות הרלוונטיות, הוא היה רואה שכתוב במפורש שהצו לא חל על עתירות דחופות לבג״ץ".לוין תקף: "החלטת השופט עמית מהיום היא עוד תוספת לנזק המצטבר שגרמו שופטי בג״ץ לבטחון המדינה ולנזק המתמשך שגורם השופט עמית עצמו בנסיונותיו החוזרים ונשנים לכבול את ידי הממשלה מלנהל את ענייני הבטחון.

בסיום דבריו מסר לוין: "אני מצפה מכל מי שבטחון ישראל חשוב לו לגנות את ההחלטה החמורה הזו, ולתמוך בהצעת החוק לקביעת הרכבי הדיונים באופן ממוחשב, דבר שחיוניותו מתבררת במלוא עוצמתה דווקא בעת המלחמה. אני קורא לממשלה למנות את האלוף דוד זיני לראש השב״כ ללא דיחוי".במקביל, שר התקשורת, שלמה קרעי, יצא בהודעה גם הוא: " התרגילים של עמית וחבר מרעיו לא יעזרו להם. אנחנו במלחמה. דרוש ראש שב״כ קבוע באופן מיידי. זו סוגיה של בטחון לאומי. אם לעמית לא איכפת מבטחון המדינה - יש להתעלם ממנו. אני קורא לראש הממשלה להביא את האלוף זיני לאישור הממשלה ברביעי הקרוב!".
"""

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים