בתשובה להפונז, 25/06/25 9:18
779977
אני מנחש שחלק ניכר מסוכני המוסד שבאיראן הם איראנים מתנגדי משטר שאין להם שום כוונה לברוח ממנה. העובדה שישראל מסוגלת לאתר בקלות יחסית בכירים בממשל, בצבא, במשמרות המהפכה ובמחקר הגרעיני מצביעה על שיתוף פעולה נרחב בקרב האוכלוסיה. אני לא אתפלא אם השנאה למשטר שם מביאה אנשים להתנדב לעזור לישראל בלי שום ציפייה לתמורה כלשהי, כולל שיחלצו אותם משם.
779982
מצד אחד, אני בטוח שהמוסד מסתייע בהרבה מסייעים מקומיים.
מצד שני, משימה מורכבת טכנית וביונית באופן קיצוני כמו הרכבה ותפעול של מערכת נשק מונחה מדויק (אפילו אם הוא רק רחפן), אני מתקשה להאמין שאתה מוכן להפקיד בידיו של מישהו מקומי ולא של לוחם מיומן ביותר משלך. זו גם משימה סופר קריטית ברגע האמת, כמעט כמו להטיס מטוס קרב או כתב''ם. כשלון שלה השפעותיו מרחיקות לכת.
אני מניח שאנשי הקצה האלה (לכן אגב כתבתי מאות ולא אלפים) הם ישראלים על מלא, ומקווה מאד שכולם חזרו הביתה בשלום.
779988
אולי היא קריטית, אבל ברחפנים של היום היא לא מחייבת הכשרה רצינית.
779990
אני חושב שאתה טועה (כשאני מדמיין את מכלול המשימה המדוברת והמתאר שבה היא יוצאת לפועל. לשבת על כסא ממוזג ולהנחות רחפן זה אולי לא מחייב הכשרה רצינית. כמעט כמו שלהטיס F-16 בסימולטור גם לא מחייב כזו).
779992
האנלוגיה לא תופסת, אבל אני לא רואה טעם להתנגח על קוצו של יוד.

חזרה לעמוד הראשי המאמר המלא

מערכת האייל הקורא אינה אחראית לתוכן תגובות שנכתבו בידי קוראים